Kezdőlap AKTUÁLIS Gyászol az Operettszínház – Csodálatos tehetség hagyott itt minket

Gyászol az Operettszínház – Csodálatos tehetség hagyott itt minket

Hirdetés

Elhunyt Bíró Attila karmester. A magyar zenei élet egyik nagy alakjának halálhírét a Budapesti Operettszínház tudatta. Bíró Attila 17 éven át volt karmester a neves színházban.

 

Hirdetés

 

“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a magyar zenés színházi élet pótolhatatlan, örökifjú karmestere, Bíró Attila életének 90. évében elhunyt.

Bíró Attila zongoraművész, karmester és zeneszerző hat évtizedes pályájából 1970-től 17 évet a Fővárosi Operettszínházban töltött karmestereként.Olyan színész legendákkal dolgozott együtt karmesterként vagy zongoristaként, mint Básti Lajos, Gábor Miklós, Mensáros László, Feleki Kamill, Latabár Kálmán, Honthy Hanna, Sárdy János, Petress Zsuzsa, Csákányi László, Agárdi Gábor, Bessenyei Ferenc, Tomanek Nándor, Tyll Attila, Avar István stb.

A Budapesti Operettszínházban 2016 októberében több évtizedes művészi teljesítménye és a magyar operett népszerűsítéséért végzett áldozatos munkája elismeréseként a Musica Hungarica Kiadó nagydíját vehette át.

A Budapesti Operettszínház vezetése, társulata és valamennyi munkatársa részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt családjának” – írja a teátrum Facebook-oldalán.Hirdetés