Kezdőlap EGÉSZSÉG Gyakori vizelési inger, hőhullámok, hajhullás? Jól figyelj, mert ez mind ennek a...

Gyakori vizelési inger, hőhullámok, hajhullás? Jól figyelj, mert ez mind ennek a jele!

A menopauza előbb utóbb mindenkit utolér, és olyan változásokat okoz a testedben, amelyek nem feltétlen okoznak majd örömöt. A menopauza rengeteg frusztrációval és kényelmetlenséggel jár, de nem feltétlen szükséges tragédiaként megélned ezt az időszakot.

 

Ha tisztában vagy, milyen változásokon fog a szervezeted keresztülmenni, akkor sokkal jobban felkészülhetsz rá és kevésbé lesz rossz élmény megtapasztalni.

A menopauza során ezekre számíthatsz:

1. Sokkal nehezebb kezelni a vizelési ingert

A nők szülés után is találkozhatnak ezzel a problémával, de terhesség, és menopauza során is jelentkezhet. A nők közel 40%-a képtelen megfelelően visszatartani a vizeletét hirtelen köhögés, tüsszentés vagy nevetés során. Kegel-gyakorlatokkal, Kriston intim tornával javítható a probléma.

2. Gyakoribb emlékezetkiesések

40 év után a memória hanyatlásnak indul, de nem kell megijedni, semmi köze a demenciához. Menopauza során teljesen normális, hogy feledékennyé válunk. Ha nagyon zavar konzultálj az orvosoddal, de ha kicsit többet pihensz már az is sokat segíthet.

3. Elkezd hullni a haj

A női lét számos szakaszában szembesülhetünk a problémával: terhesség alatt, szülés után és menopauza során is. Mindezt a hormonális változások okozzák, de szerencsére ma már megannyi termék kapható, amely segít helyreállítani a hajkoronánk egészségét és épségét.


4. Szürkülő fürtök

A szálankénti szürke, ősz szálak helyét átveszik az ezüstösen csillogó tincsek, és rövid idő alatt már be is őszül az egész haj. Sokan ilyenkor határozzák el magukat a rendszeres hajfestés mellett, ám vigyázz, hogy természetesebb összetételű festéket válassz.

5. Gyakori hőhullámok

A nők 80%-a szenved rendszeres hőhullámoktól a menopauza alatt. Szakértők szerint, egyes nőknél akár 7-11 évig is újra és újra jelentkezhet a hőhullámok, ám ilyen esetekben már ajánlatos hormonális kezelést alkalmazni. A hőhullámok jelentkezését okozhatják antidepresszánsok, vagy egyéb gyógyszerek is, ezért ezekre is oda kell figyelni.

Az öregedés elkerülhetetlen és nincs is mit szégyellni rajta, hiszen természetes folyamat. Ha előre tudjuk, mire számíthatunk, akkor büszkeséggel átvészelhetjük a menopauza időszakát.

Forrás

loading...