Kezdőlap AKTUÁLIS FRISS! Vissza nem térítendő támogatást kapnak a kisgyermekes családok

FRISS! Vissza nem térítendő támogatást kapnak a kisgyermekes családok

Hirdetés

Óriási hír érkezett a kisgyermekes családoknak, a Magyar Államkincstár ugyanis honlapján tett közzé ezzel kapcsolatos részleteket.

 

Hirdetés

Vissza nem térítendő támogatás jár, legfeljebb havi 40 ezer forintos összegről beszélünk, amivel a kormány a kisgyermeket nevelő szülők munkába járását szeretné támogatni.

A kormány célja ezzel az, hogy a kisgyermekesek foglalkozását elősegítse.

A támogatás a 3 év alatti gyermekek nem önkormányzati fenntartású bölcsődében (pl. családi bölcsődében, munkahelyi bölcsődében, bölcsődében, mini bölcsődében) való elhelyezésének, valamint a napközbeni gyermekfelügyelet személyi térítési díjára vehető igénybe – olvasható a Magyar Államkincstár közleményben.Íme a pályázat feltételei: 

Azok a szülők tudnak elsősorban pályázni, akik 20 hetesnél idősebb gyereket nevelnek, így ők havi 40 ezer forintos támogatást is kaphatnak. Fontos feltétele még a pályázatnak, hogy a bölcsődébe beíratott szülő újra dolgozni kezdjen.

A pályázat nem új, még 2019-ben kezdődött, azóta majdnem 10 ezren éltek ezzel a lehetőséggel és kezdtek el újra munkába járni kisgyermek mellett. A pályázat még nem szűnt meg, azóta is lehet igényelni, a kérelem benyújtására június 30-ig van lehetőség.Fontos tudni, hogy a bölcsődei támogatást a MÁK utalja minden hónapban a szülőknek számla ellenében és egészen a gyermek óvodai kezdésének időpontjáig jár. Bővebb információ a támogatásról itt olvasható.

Hirdetés