Kezdőlap AKTUÁLIS FRISS! Robbanás volt a magyar erőműben, az igazgatót mentőhelikopter vitte kórházba

FRISS! Robbanás volt a magyar erőműben, az igazgatót mentőhelikopter vitte kórházba

Hirdetés

Egyelőre nem tisztázott körülmények között robbanás történt a kiskörei vízerőműben hétfőn kora délután – tájékoztatta a Heolt Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő.

 

Hirdetés

Az RTL híradója szerint többen megsebesültek, köztük az üzem igazgatója is súlyos sérüléseket szenvedett, őt mélyaltatásban, mentőhelikopterre vitték a kórházba.

Heol.hu információi szerint hétfőn 14 óra 37 perckor érkezett a bejelentés katasztrófavédelmi igazgatósághoz, miszerint robbanás történt az erőműben.

A helyszínre a tiszanánai és az abádszalóki önkormányzati, valamint a tiszafüredi és a hevesi hivatásos tűzoltók vonultak ki, majd a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai is bekapcsolódtak a mentési munkálatokba.

Nagy Csaba elmondta, hogy a tűzoltók négy embert hoztak fel a vízerőmű alagsori épületéből, akiket átadtak a mentőknek. A felderítés és a helyszín biztosítása továbbra is folyamatban van.

Magyar Csilla, Kisköre polgármestere a Facebookon azt írta az eset kapcsán:– Üzemi baleset történt az erőműben, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség tette és teszi dolgát. A hivatalos tájékoztatást mind a hatóságok, mind az erőmű vezetése meg fogja tenni. Kérek addig mindenkit komoly önmérsékletre a találgatásban, kommentelésben.

A sérültek és hozzátartozóik nyugalma érdekében ne kombináljon senki. Mindenki úgy segít, ahogyan tud, az is segítség, ha nem gyártunk elméleteket, ha imádkozunk a teljes gyógyulásért! Legyünk, maradjunk ebben a vészhelyzetben is emberek! Köszönöm!

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: négy férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket, 5 mentőautó és 3 mentőhelikopter érkezett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház pedig azt közölte a távirati irodával, hogy a hozzájuk került férfi első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, általános állapota kielégítő, vizsgálatai folyamatban vannak.

Frissítés: 19:02

Nagy Csaba főhadnagy, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Blikknek elmondta:

– A tűzoltók öt kocsival vonultak ki a helyszínre. Az alagsorból négy embert hoztak fel, akiket átadtak a mentőknek. A katasztrófavédelem még a társszervekkel közösen vizsgálja a robbanás okát, ami lángokkal nem járt, vagyis tűz nem keletkezett a detonációban.

Frissítés 19:28

Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatta lapunkat, hogy összesen 8 embert láttak el, közülük négyen könnyebb, négyen súlyos égési sérüléseket szenvedtek.– Több mentőegységet riasztottunk a helyszínre, ahol a mentők 4 fő súlyos, valamint 4 fő könnyebb sérültet találtak, s az ellátást követően mindenkit stabil állapotban kórházba szállítottak – mondta a Blikknek Kocsis Szandra az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

A Heol.hu úgy tudja, a súlyos sérültek közül egy embert a Honvédkórházba, kettőt Debrecenbe, egyet pedig Miskolcra szállítottak. A könnyű sérülteket az egri Markhot Ferenc Oktatókórházban látják el.

Frissítés 19:44

Információink szerint a balesetet az okozhatta, hogy az erőmű alagsorában karbantartást végeztek, ekkor valamitől az egyik tisztítószer berobbanhatott. Úgy tudjuk, a történtek nem akadályozzák az üzem működését. – olvasható a blikk.hu-n.

Hirdetés