Kezdőlap AKTUÁLIS Friss fotók – Meteor méretű, 15cm átmérőjű jég, 180km/h-s szél pusztított, mindent...

Friss fotók – Meteor méretű, 15cm átmérőjű jég, 180km/h-s szél pusztított, mindent rommá vert a vihar

Olaszországot hatalmas szél és jégeső sújtotta, és Magyarországon is fennáll a lehetősége heves zivatarok kialakulásának.

 

Tegnap Közép-Európában pusztító, károkozó viharok tomboltak, amint az Alpok fölött kirobbanó zivatarok és zivatarrendszerek kelet felé haladtak, hosszú útjuk során hatalmas károkat okozva. Az Időkép jelentése szerint emberi áldozatokról is érkezett hír.

Volt, ahol a szél elérte a 180 km/h sebességet is, az Olaszországi Treviso település közelében 15 cm átmérőjű jégről esett. Az előzetes adatok alapján új európai rekord is lehet.

A komolyabb cellák tegnap éppenhogy elkerülték térségünket, ám még mindig fortyog a légkör a Kárpát-medencében és környékén, így a következő napokban is van esély akár heves zivatarok kialakulására.

Csütörtök a délelőtti órákig még a déli megyékben lehetnek felhősebb körzetek, valamint a köd és párafoltok is fokozatosan feloszlanak, majd a nap további részében sok napsütés valószínű a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Elsősorban az ország északkeleti harmadában és az Alpokalján van nagyobb esély záporra, zivatarra.Az északi, északnyugati szél nagy területen megélénkül, időnként meg is erősödik, továbbá zivatarok környezetében lehet még átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható. Késő estére 19, 26 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken pedig erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütés valószínű. Főleg a nap második felében egyre több helyen előfordul eső, zápor, főként délen helyenként zivatar. A szél zivatar környezetében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Délután 25, 34 fok várható, délkeleten lesz a melegebb.

loading...