Kezdőlap AKTUÁLIS Fontos hír jött a nyugdíjakról, amiről rengeteg magyar nem tud

Fontos hír jött a nyugdíjakról, amiről rengeteg magyar nem tud

Hirdetés

2023. januárjától 15%-kal emelkedtek a nyugdíjak Magyarországon. Van itt azonban egy apróbetűs rész, amiről rengeteg nyugdíjas nem tud.

 

Hirdetés

Azok a személyek, akik a jogosultsági feltételeknek eleget tesznek és ezt megtették a tavalyi évben is, de még nem ment el nyugdíjba, annak még van egy kis ideje arra, hogy döntsön.

A döntést pedig abban a kérdésben kell meghoznia, hogy a tavalyi vagy az idei évi nyugdíjat kéri-e. A Ripost most összeszedte, hogy miért éri meg várni a nyugdíjba vonulással és mit érdemes mérlegelni ilyenkor?Magyarországon akkor mehet valaki nyugdíjba, ha a törvénybe foglalt feltételeknek megfelel. Öregségi teljes nyugdíjra az jogosult, aki betöltötte a rá irányadó nyugdíjkorhatárt és rendelkezik legalább húsz év szolgálati idővel. Amint ezek a feltételek teljesülnek, kérhető a nyugdíj, de nem kötelező igényelni, sőt, ma már felmondani sem kell ahhoz, hogy valaki nyugdíjat kaphasson.

Aki 1952-ben született, az a 62. életévének betöltését követő 183. nap mehet nyugdíjba. Aki 1953-ban, az a betöltött 63. életéve után,

Hirdetés
loading...