Kezdőlap AKTUÁLIS Fontos bejelentést tett a TESCO, ami minden vásárlót érint

Fontos bejelentést tett a TESCO, ami minden vásárlót érint

Megszünteti a Tesco a zöldség-gyümölcs osztályon eddig ingyenesen elérhető, eldobható műanyag zacskók használatát.

Tesco közölte, hogy az üzletekben ezentúl többször is használható, biológiailag lebomló zacskó vagy ún. újrazsák lesz kapható a korábbi könnyű hordtasakok kiváltására. A vásárlók ezenkívül – ahogy eddig is – magukkal hozhatják saját szatyraikat, valamint a legtöbb áruház bejáratánál rendszeresen találnak a termékek másodlagos csomagolásából származó, ingyenesen elvihető kartondobozokat, melyekbe szintén pakolhatnak.

A környezetbarát lépéssel a Tesco évente 500 tonnával csökkenti a műanyaghulladék mennyiségét.

Célunk, hogy ösztönözzük a környezettudatos vásárlási szokásokat, és ennek részeként arra törekszünk, hogy minimalizáljuk a működésünkben, valamint a háztartásokban keletkező műanyaghulladék mértékét. Az eldobható műanyag zacskók március 21-i kivezetésével egyidejűleg zöldebb csomagolóanyagokra váltunk, amivel éves szinten 500 tonna műanyagot tudunk megspórolni.Az újonnan bevezetett, biológiailag lebomló zacskó komposztálható, míg az újrazsák minden alkalommal újrahasználható a vásárlás során. Sokszor azonban – például egy fürt banán vagy egy cukkini esetében – ezekre sincs szükség, ezért arra biztatjuk a hozzánk betérőket, hogy lehetőség szerint vásároljanak csomagolásmentesen.

Bízunk abban, hogy a vásárlók a fenntarthatóságot szem előtt tartva megértik és pozitívan fogadják a változtatást, hogy együtt még többet tehessünk bolygónk védelmében”– mondta Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

loading...