Kezdőlap AKTUÁLIS Fontos bejelentést tett a Magyar Posta – az egész országra érvényes

Fontos bejelentést tett a Magyar Posta – az egész országra érvényes

Hirdetés

A Magyar Posta Zrt. csütörtöki közleményében határozottan elhárította a “kamu csomagok” tartalmi ellenőrzésének felelősségét, kiemelve, hogy ők csupán kézbesítési szolgáltatók, és nem rendelkeznek információkkal a csomagok tartalmáról.

 

Hirdetés

A vállalat hangsúlyozta, hogy nem webáruház, így nem hajtanak végre tartalmi ellenőrzést a csomagokon.

Ennek megfelelően a csomagok tartalmának ellenőrzése kizárólag a megrendelő joga és felelőssége, aki jogosult az átvételt megtagadni, ha a csomag tartalma nem felel meg az elvártaknak.

A “kamu csomagok” elkerülése érdekében a Magyar Posta továbbra is azt javasolja a webáruházakból vásárlóknak, hogy mindig győződjenek meg arról, hogy megbízható forrásból rendelnek-e.A vállalat felhívja a figyelmet arra, hogy semmilyen olyan csomagért ne fizessenek, amit nem rendeltek meg, és amelynek tartalma gyanús lehet.

A közleményben továbbá azt is megjegyezték, hogy a webáruház hitelességének ellenőrzésére érdemes átolvasni az eladó értékeléseit, az általános szerződési feltételeket és a gyakran ismételt kérdéseket, különös tekintettel a reklamációra és a visszaküldésre vonatkozó részekre.

Ha valaki mégis “kamu csomagot” kap, akkor a legmegfelelőbb lépés a rendőrséghez vagy a fogyasztóvédelemhez fordulni a probléma kezelése érdekében.A Magyar Posta ezzel a közleménnyel hangsúlyozza, hogy az ő felelősségi körük csupán a csomagok biztonságos és pontos kézbesítése, és nem terjed ki a csomagok tartalmának ellenőrzésére vagy azok eredetének vizsgálatára.

A vásárlóknak tehát fontos tudniuk, hogy a tartalmi ellenőrzés és a vásárlói bizalom kérdése kizárólag az ő felelősségük.

Hirdetés