Kezdőlap EGÉSZSÉG Fontos bejelentés jött a WHO-tól az oltással kapcsolatban! Erre senki nem számított!

Fontos bejelentés jött a WHO-tól az oltással kapcsolatban! Erre senki nem számított!

A WHO továbbra sem támogatja a vakcinaútlevél utazásokhoz való kötelezővé tételét. Méltányossági okokra és bizonytalanságra hivatkoznak.

 

Méltányossági okokból, valamint a vakcinák hatásának bizonytalansága miatt – elsősorban, hogy az oltás véd-e a terjesztés ellen – a WHO egyelőre nem támogatja a vakcinaútlevél kötelezővé tételét az utazáshoz – közölte az ENSZ egészségügyi szervezetének szóvivője.

Margaret Harris azt mondta, „Mi a WHO nevében jelenleg annyit mondhatunk, hogy nem tekintenénk az oltási útlevelet kötelezőnek egy országba való belépéshez, illetve az onnan történő kilépéshez, mert nem vagyunk a jelenlegi szakaszban bizonyosak abban, hogy a vakcina megakadályozza-e vírus terjesztését” – írja az Infostart. Hozzátette azt is:

„Ezen túl vannak más kérdések is, így az azokkal szembeni hátrányos megkülönböztetés, akik valamilyen okból nem juthattak védőoltáshoz”.


A sürgősségi alkalmazásra hitelesített vakcinák listájára még mindig nem került fel a WHO által a kínai Shinopharm és Shinovac: jelenleg ezeket a vakcinákat vizsgálják, ám a szóvivő elmondta, hogy nem megy túl gyors ez a folyamat.

loading...