Hirdetés
Kezdőlap AKTUÁLIS Figyelmeztetés minden szülőnek! Nagyon veszélyes a gyerekekre ez a kék bogár!

Figyelmeztetés minden szülőnek! Nagyon veszélyes a gyerekekre ez a kék bogár!

Hirdetés

Ettől a kék bogártól mindenki óvakodjon! Egy kisfiút kórházba kellett szállítani a mérge miatt! A Kék nünükét halálos törpének is hívják.

Ritka eset történt Prágában: egy kisfiút kórházba kellett szállítani, mert megmérgezte egy kék nünüke. Az ilyen bogarak Szlovákiában is szinte mindenhol megtalálhatók a természetben.

Miután a kisfiú a bogárral játszott, állapota egyre rosszabb lett. “Amikor azt láttuk, hogy bőrszíne szinte zölddé változik, és kezdi elveszíteni az eszméletét, azonnal orvoshoz vittük” – mondta a cseh kisfiú édesanyja.

Hirdetés

A fiú egy prágai kórház intenzív szakosztályára került, de szerencsére két nap után hazatérhetett.

“Amikor a kék nünüke fenyegetve érzi magát, folyékony méreganyagot bocsát ki, ami duzzanatokat és hólyagosodást okozhat a bőrön.

Bizonyos esetekben a méreg felszívódik a bőrön keresztül, és hányás-hasmenést okozhat”

– nyilatkozta a pozsonyi Nemzeti Toxikológiai Központ vezetője, Silvia Plačková. Ha a méreg a bőrrel érintkezik, javallott 15 percen keresztül hideg, szappanos vízzel lemosni. Ha hólyagot okozott, érdemes orvosi segítséget kérni.

A kék nünüke Szlovákiában is gyakori bogár. Az orvosok és a zoológusok azt ajánlják, legjobb békén hagyni, nem fogdosni, így előzhető meg legkönnyebben a baj.

Forrás

Hirdetés