Kezdőlap AKTUÁLIS Figyelmeztet a Honvédelmi Minisztérium

Figyelmeztet a Honvédelmi Minisztérium

Hirdetés

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatja a lakosságot, hogy május 21-én, kedden 10 órától ünnepélyes zászlófelvonás alkalmából az Esztergomi rondella felől hagyományőrzők ágyúlövései lesznek hallhatóak.

 

Hirdetés

Az esemény során a Budai Várnegyedben megnövekedett hanghatásra kell számítani.

A közlemény szerint a hagyományőrzők által végzett ágyúlövések célja, hogy emléket állítsanak történelmi eseményeknek, valamint a magyar katonai hagyományokat ápolják. Az ilyen jellegű rendezvények fontos szerepet játszanak a nemzeti identitás és a történelmi tudat erősítésében.“Ezért a Budai Várnegyedben megnövekedett hanghatásra kell számítani” – írják a közleményben, egyben előre is köszönik a lakosság türelmét és megértését.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az ágyúlövések kizárólag az ünnepség részeként hangzanak el, és nincs ok aggodalomra.

A Honvédelmi Minisztérium arra kéri a lakosságot, hogy az esemény ideje alatt legyenek megértőek, és ha lehetséges, kerüljék el a rendezvény helyszínét a nagyobb hanghatások miatt.

A hatóságok minden szükséges intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a rendezvény zökkenőmentesen és biztonságosan bonyolódjon le.

Az ünnepélyes zászlófelvonás és az azt kísérő ágyúlövések fontos részét képezik a magyar katonai hagyományoknak, és lehetőséget biztosítanak a nagyközönség számára, hogy közelebbről is megismerkedjenek a múlt emlékeivel és azok jelentőségével.További részletek és információk a Honvédelmi Minisztérium hivatalos weboldalán találhatók.

Hirdetés