Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Figyelem, szinte mindenkinek rosszul van beállítva a tv-je! Ezt a beállítást végezd...

Figyelem, szinte mindenkinek rosszul van beállítva a tv-je! Ezt a beállítást végezd el még ma!

A készülékek többsége sokkal több képkockát akar megjeleníteni másodpercenként, mint amennyivel rögzítik azt a készítők, így a végeredmény meglehetősen irritálhatja a szemet. Egy szakember elárulta, mit kell beállítani a tévékészüléken, hogy jobb legyen a kép.

 

A boltban kapható televízióknak van egy különlegességük. Bár a legtöbb esetben egy demó felvétel fut rajtuk, ami képes megmutatni a készülék ‘erejét’, ha egy filmet játszanak le rajta, az valahogy sosem néz ki túl jól.

A kép mintha szaggatna, nem olyan, mint amilyennek lennie kellene. A miértre Stranger Things 2 című sorozat készítői világítottak rá.

Szerintük ez az a rosszul beállított készülékek miatt van így. A készülékek ugyanis figyelik a lejátszott felvétel képkockaszámát, és ha az kisebb, mint amit a televízió lejátszani képes – ami általában 60, 120 vagy 240 Hz –, akkor a videót automatikusan ‘kiegészíti’.

Mindez azt jelenti, hogy extra képkockákat adnak a filmhez.

Ez viszont azért is probléma, mert a legtöbb filmes régi (24 Hz-es) filmre forgat, ami miatt a televízión nagyon rosszul fog kinézni a felvétel.

A filmesek szerint ugyanakkor van megoldás a problémára: lépjünk be a készülék menüjébe, és kapcsoljunk ki lényegében minden olyan opciót, amiben a ‘motion’, azaz mozgás szó szerepel. Ez segíthet kiküszöbölni, hogy a televízió ‘túlbuzgó’ módon elmaszatolja a filmet.

loading...