Kezdőlap AKTUÁLIS FIGYELEM! Megkezdődtek az utalások, 142 bank ügyfelei pénzt kapnak vissza!

FIGYELEM! Megkezdődtek az utalások, 142 bank ügyfelei pénzt kapnak vissza!

Hirdetés

BANKI ÜGYFELEK FIGYELEM! EZEKNEK A BANKOKNAK AZ ÜGYFELEI BIZTOS, HOGY HAMAROSAN VÁRATLAN PÉNZT KAPNAK A BANKSZÁMLÁJUKRA!

Lehet, hogy Önnek is jár vissza pénz! Többet szedett a bank a megengedettnél, jött is a büntetés!!!
A Sberbank köteles visszafizetni a fogyasztókra terhelt, összesen mintegy 14 millió forint késedelmi kamatkülönbözetet, és erről levélben is tájékoztatni az érintett ügyfeleket.DE NEM ÉR ITT VÉGET A LISTA!

Hirdetés

A jegybank pert indított minden olyan bank eellen akik, a bankszámla, bankkártya és egyéb díjakat jogsértően módosították és nagyon jó hír, hogy sorra nyeri is meg a pereket a magyar jegybank! A jó hír, hogy minden hitelintézetnek vissza kell fizetni a jogtalanul beszedett pénzeket a lakosságnak!

Még nagyon sok ügy van folyamatban és ha így halad tovább az ítélethirdetés, akkor rengeteg banki ügyfél számíthat pénzvisszatérítésre egyenesen a bankszámlájára.TEHÁT MINDEN OLYAN BANK ÜGYFELEI PÉNZT FOGNAK VISSZAKAPNI, AKI PERT VESZÍTENEK A MAGYRA NEMZETI BANKKAL SZEMBEN!

A jogerős pernyertes ítéletek nyomán a jegybank számításai szerint eddig 352 ezer ügyfélszerződés kapcsán közel 636 millió forint összegű tisztességtelenül elvont ügyfélpénzt fizettek vissza az intézmények. A már korábban önként teljesített visszatérítésekkel együtt pedig már mintegy 995 ezer fogyasztónak összesen közel 3,95 milliárd forintot utaltak át. Márciusban ráadásul több újabb, folyamatban lévő bírósági eljárás tárgyalási fordulója lesz, amelyek akár le is zárulhatnak – tette hozzá.

142 pénzügyi intézménnyel szemben együttesen 1,86 milliárd forint bírságot szabott ki, mivel azok jogsértően módosították egyes bankszámláik, kártyáik jutalékait, költségeit.

A vizsgált bankok, takarékszövetkezetek jó része ugyanis
az ügyfélnek kedvezőtlen szerződésmódosítással jogsértően új díjat vezetett be, “díjmentes, ingyenes, 0 forintos” tranzakciókat fizetőssé tettek. -írja az origo.hu

Körülbelül másfél hónap kell még ahhoz, hogy lezárják ezeket az ügyeket, utána pedig jöhet a pénzvisszatérítés az ügyfelek bankszámláira!Ezek az ítéletek mind, egy a Kúria által hozott határozaton alapulnak, mely szerint, tulajdonképpen azt mondta ki, hogy az eredetileg ingyenesnek meghirdetett számladíjak nem válhatnak fizetőssé.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 8,5 millió forintra bírságolta a Sberbank Magyarország Zrt.-t, mert egyes fogyasztói kölcsönszerződéseinél megsértette a felszámítható késedelmi kamat felső mértékére vonatkozó előírásokat. A bank köteles visszafizetni a fogyasztókra terhelt, összesen csaknem 14 millió forint késedelmi kamatkülönbözetet is. A Sberbank közleményben jelezte, hogy időközben már visszatérítette a kamatkülönbözetet, és intézkedett a hasonló esetek megelőzéséről.

Az MNB keddi tájékoztatása szerint az eljárás során a 2015. február 1. és 2016. szeptember 20. közötti időszakban történt késedelmi kamatszámításokat tekintették át. Megállapították, hogy a Sberbank mintegy 5 ezer fogyasztói kölcsönszerződésnél a jogszabályi maximumnál magasabb késedelmi kamatot fizettetett meg ügyfeleivel, összesen 13,8 millió forintot. A bank így a jogszabály által meg nem engedett árazást alkalmazott, amellyel indokolatlan többletterhet rótt a fogyasztókra.
A jegybank kötelezte a Sberbankot, hogy a jogtalanul beszedett késedelmi kamatkülönbözetet fizesse vissza ügyfeleinek, és annak összegéről, illetve a késedelmi kamat jogszabályoknak megfelelő mértékéről az érintett fogyasztókat levélben is tájékoztassa.
A közlemény szerint a bírság összegének meghatározásakor súlyosító körülménynek számított, hogy a jogsértő gyakorlat mintegy 5 ezer ügyfélszerződést érintett. Enyhítő körülmény volt ugyanakkor, hogy a bank együttműködő magatartást tanúsított, a fogyasztókat ért anyagi hátrány gyors és teljeskörű megszüntetése érdekében már az eljárás folyamán intézkedési tervet dolgozott ki.
A Sberbank az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében jelezte: a kifogásolt fogyasztói szerződésben érintett ügyfelek értesítése és a kamatkülönbözet visszatérítése már megtörtént. Emellett a hitelintézet már a Magyar Nemzeti Bank vizsgálata során úgy változtatott saját belső folyamatain, hogy a mostanihoz hasonló eset a jövőben ne történhessen meg.
A Sberbank Magyarország Zrt. a Sberbank Europe AG leányvállalata, lakossági-, mikro-, kis- és középvállalkozói, valamint nagyvállalati ügyfeleknek nyújt teljes körű banki szolgáltatást Magyarországon 1993 óta. A bécsi központú Sberbank Europe csoport Európa 9 piacán van jelen: Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovéniában, Szerbiában, Ukrajnában és Németországban – ismertették.

Forrás : MTI
Szerző : MTI

Hirdetés