Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK FIGYELEM! Ilyen egészségügyi hatással van a szervezetedre a muskátli ha te is...

FIGYELEM! Ilyen egészségügyi hatással van a szervezetedre a muskátli ha te is tartasz belőle otthon!

Gyakorlatilag szinte minden házban megtalálható egy bizonyos növény: a muskátli. Ez a virág nyugodt és kellemes légkört teremt.

 

Kiderült, hogy a muskátli körül az emberek kiegyensúlyozottabbak és barátságosabbak. Most mutatunk 10 okot, amiért megérdemli ez a virág, hogy az ablakpárkányon helyet kapjon.

Íme a muskátli hasznos tulajdonságai:

 

1:

A muskátli aromája enyhíti a depressziót, és erősíti az idegrendszert.

2:

A virág bevonzza az erős családi életet és a kapcsolatokat. A piros muskátli a szeretteink, a gondoskodás és a szeretet jelképe.

3:

A muskátli levelei tartalmaznak illóolajat. Egyszerűen dörzsölje ujját a levelekhez, és megbizonyosodhat róla. Különösen nagy mennyiségű illóolaj választódik ki a nyár folyamán, amikor a virágot napfény éri.

4:

A lepkék, a legyek és egyéb rovarok utálják a muskátli levelét. Ha valamit meg szeretne védeni, akkor azt dörzsölje be a muskátli levelével.


5:

Gyógyír lehet izomfájdalomra vagy fejfájás kezelésére. Ez a virág tisztítja a levegőt, és megöli a patogén baktériumokat.  Ha 10 percre magad felé fordítod a virágot, már akkor felvidít reggel.

A tiszta levegő érdekében használhatunk geránium olajat, amely kapható a gyógyszertárakban. Elegendő hozzá 3-4 csepp.

6:

A geránium olaj szabályozza a hormonok anyagcseréjét. Afrodiziákumként is használható, csak adjon 5  csepp olajat az aromalámpához, és kezdődhet is a romantikus vacsora.

7:

A muskátli nagyon hatékony azok számára, akiknek problémájuk van az idegrendszerrel, magas vérnyomással, álmatlansággal, szívbetegséggel, gyomor vagy bélbetegségekkel. Pozitívan hat a máj vagy epehólyag problémákra is. A muskátli levelét lehet alkalmazni a fájdalom csökkentésére, és a középfül-gyulladásra.

8:
A hagyományos orvoslásban használják a muskátli levelét fogfájás csökkentésére. Csak dörzsölje a muskátli levelét az érintett helyre, és a fájdalom megszűnik.

9:

A felaprított muskátli levele borogatásként a csuklóra helyezve csökkenti a magas vérnyomást.

10:

Úgy vélik a muskátli puszta jelenléte a házban megakadályozza a rákot.

loading...