Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Zseniális trükk, amit sokan nem ismernek: így szabadulj meg a patkányoktól és...

Zseniális trükk, amit sokan nem ismernek: így szabadulj meg a patkányoktól és egerektől

Hirdetés

Jól tudjuk, hogy az egerek és a patkányok nagyon szívesen élősködnek az ember teremtette környezetben, ahol találnak maguknak megfelelő zugokat a zsúfoltságban. Enni szerencséjükre (kevésbé a miénkre) bármit képesek.

 

Hirdetés

 

Hogy mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy a szinte lehetetlent lehetőlég mégis elkerüljük, és ne vackolják be magukat a házunk közelébe? Lássuk!

Lomtalanítás

Először is nézz körbe a ház körül, szelektálj és szabadulj meg minden olyan holmitól, ami már csak a hulladékkupacot halmozza otthon. Ha van fészer, akkor ott is tegyél rendet, rendszerezd a dolgokat.

Szemetes

Az udvaron lévő kukát mindig zárd le, mert ha nyitva marad, akkor a benne lévő bármilyen típusú ételhulladék kiáramló aromája oda fogja vonzani az apró négylábúakat.


Házi kedvenc etetője

Ha a kisállatod házon kívül tartod és ott is adsz neki enni, akkor minden etetés után ellenőrizd, hogy maradt-e a táljában étel. Ha igen, akkor tedd el későbbre, semmiképpen se hagyd elől, mert odaszoknak a rágcsálók.

Gyűjtött esővíz

Ha eresz alatt, kisebb hordóban gyűjtesz esővizet, fedd le egy olyan ráccsal, amin apró, pár milliméteres lukak vannak csak, amin keresztül egy egér vagy patkány nem tud vízhez jutni.

Fa tárolás

Az egerek és patkányok szívesen befészkelik magukat olyan farakás közé, amit sokáig nem bolygatnak. Ha fát akarsz tárolni, akkor azt egy fal mellett közvetlenül, lehetőleg a földtől magasabban tedd meg.

Kert és udvar rendben tarása

Ha van a földön lehullott gyümölcs, dió, mogyoró, kukorica, stb., azokat szedd fel, mert ez gyakorlatilag terülj, terülj asztalkám, ráadásul hívatlan vendégek részére.A füvet rendszeresen nyírd, így nem fognak tudni észrevétlenül grasszálni az udvarodon és a kertben.

Ha van sövényed, akkor az alját tartsd rendben, gazolj ki alóla és nyírd meg úgy, hogy átlátható legyen.

Ha komposztálsz, azt ne nyitott ládában tedd, ugyanakkor ne tegyél bele állati eredetű hulladékot, mert az még a rókákat is odavonzhatja.

Fogkrémes trükk
Hozzávalók:

  • 1 evőkanál sütőpor:
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál zúzott sózott földimogyoró
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál fogkrém

Használat: 

Keverj össze minden hozzávalót és formázz belőlük diónyi nagyságú golyókat. Helyezd őket azokra a helyekre, ahol rágcsálókat láttál, vagy ahol feltehető, hogy vannak. A “finomságot” hamar elviszik majd, de a bennük lévő szódabikarbóna hamar a vesztüket okozza majd.
Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés