Kezdőlap AKTUÁLIS Figyelem! Ha nincs új típusú személyid, November 1-től bajban leszel!

Figyelem! Ha nincs új típusú személyid, November 1-től bajban leszel!

Hirdetés

Novembertől már e-receptre írják fel a gyógyszereket az orvosok, ám a gyógyszertári kiváltás gondot okozhat azoknak az időseknek, akiknek memóriachip nélküli személyi igazolványa van – írta a Népszava.

 

Hirdetés

A 65 év felettiek lesznek igazán nagy bajban, ugyanis nekik memóriachip nélküli személyit adnak, könnyítés céljából, hogy ne kelljen nekik olyan sűrűn megújítani a lejárt személyit.

November 1-től azonban minden magyar patikában életbe lép az e-receptes rendszer, melynek köszönhetően nagy szükség lesz az új, memóriachipes személyi igazolványra, ha könnyedén és gyorsan akarjuk az orvosi receptjeinket kiváltani! Sőt nem lesz elég az új típusú személyi igazolvány sem, olyan új típusú személyi kell, amiben mikrochip van. A gyógyszerkiváltás nélküle bonyolultabb lesz, mint eddig, ugyanis a gyógyszerek kiáltásához szükség lesz az érvényes TAJ kártyánkra és egy felírási igazolásra is az orvostól.-írja a vg.hu.

Érdemes minél előbb kiváltani az új személyi igazolványt mindenkinek, hogy ezzel a gyógyszerkiváltást is megkönnyítse, de ha 65 év feletti, akkor az okmány igénylésénél feltétlenül jelezze, hogy a mikrochippel ellátott, hamarabb lejáró személyi igazolványt szeretné igényelni! Ha most elindítja az igénylést még november 1. előtt kézhez veheti az okmányát, ugyanis a személyi igazolvány ügyintézése 20 napot vesz igénybe.

Ha valakinek új típusú, de chip nélküli személyi igazolványa van, annak minden alkalommal szüksége lesz a hagyományos taj-kártyájára, valamint az orvos által kiállított, úgynevezett felírási igazolásra is a gyógyszerek kiváltásához.

Új személyi igénylésénél a 65 év felettieknek külön jelezniük kell, ha a rövidebb lejáratú chipes okmányt kérik, az igazolvány megújítása húsz napot vesz igénybe.

Hirdetés