Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK FIGYELEM! Ha neked is van muskátlid, erről feltétlenül tudnod kell!

FIGYELEM! Ha neked is van muskátlid, erről feltétlenül tudnod kell!

Hirdetés

Gyakorlatilag szinte minden házban megtalálható egy bizonyos növény: a muskátli. Ez a virág nyugodt és kellemes légkört teremt.

 

Hirdetés

Kiderült, hogy a muskátli körül az emberek kiegyensúlyozottabbak és barátságosabbak. Most mutatunk 10 okot, amiért megérdemli ez a virág, hogy az ablakpárkányon helyet kapjon.

Íme a muskátli hasznos tulajdonságai:

 

1:

A muskátli aromája enyhíti a depressziót, és erősíti az idegrendszert.

2:

A virág bevonzza az erős családi életet és a kapcsolatokat. A piros muskátli a szeretteink, a gondoskodás és a szeretet jelképe.

3:

A muskátli levelei tartalmaznak illóolajat. Egyszerűen dörzsölje ujját a levelekhez, és megbizonyosodhat róla. Különösen nagy mennyiségű illóolaj választódik ki a nyár folyamán, amikor a virágot napfény éri.

4:

A lepkék, a legyek és egyéb rovarok utálják a muskátli levelét. Ha valamit meg szeretne védeni, akkor azt dörzsölje be a muskátli levelével.


5:

Gyógyír lehet izomfájdalomra vagy fejfájás kezelésére. Ez a virág tisztítja a levegőt, és megöli a patogén baktériumokat.  Ha 10 percre magad felé fordítod a virágot, már akkor felvidít reggel.

A tiszta levegő érdekében használhatunk geránium olajat, amely kapható a gyógyszertárakban. Elegendő hozzá 3-4 csepp.

6:

A geránium olaj szabályozza a hormonok anyagcseréjét. Afrodiziákumként is használható, csak adjon 5  csepp olajat az aromalámpához, és kezdődhet is a romantikus vacsora.

7:

A muskátli nagyon hatékony azok számára, akiknek problémájuk van az idegrendszerrel, magas vérnyomással, álmatlansággal, szívbetegséggel, gyomor vagy bélbetegségekkel. Pozitívan hat a máj vagy epehólyag problémákra is. A muskátli levelét lehet alkalmazni a fájdalom csökkentésére, és a középfül-gyulladásra.

8:
A hagyományos orvoslásban használják a muskátli levelét fogfájás csökkentésére. Csak dörzsölje a muskátli levelét az érintett helyre, és a fájdalom megszűnik.

9:

A felaprított muskátli levele borogatásként a csuklóra helyezve csökkenti a magas vérnyomást.

10:

Úgy vélik a muskátli puszta jelenléte a házban megakadályozza a rákot.

Hirdetés