Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Feng Shui: 9 tipp, hogy megszabaduljunk a lakásunkban lévő negatív energiáktól

Feng Shui: 9 tipp, hogy megszabaduljunk a lakásunkban lévő negatív energiáktól

Hirdetés

Minden ami körbevesz bennünket, energiát bocsát ki magából.

A kínai hagyományos orvoslás és a Feng Shui irányzat abban segít, hogy miként kell a pozitív energiákat kibocsátó Chi-t bevonzani otthonunkba, hogy jól érezzük magunkat, kellemes hangulat alakuljon ki, béke legyen azokban a helyiségekben, ahol a legtöbb időt töltjük.

Hirdetés

1. Hallgassunk a gyerekre

Ha lakásvásárlás előtt állunk, és kisgyerekünk is van, figyeljük meg a reakcióját, mikor átlépünk a küszöbön. Ha ok nélkül sír, zaklatott, akkor ez egy negatív energiamezőre utal, amely jelen van abban a bizonyos lakásban. Ha viszont nevet, jókedvű, boldog, akkor a ház, a lakás pozitív aurával rendelkezik, és megéri megvenni.

2. Alakítsunk ki kis szökőkutat a főbejáratok közelében

A Feng Shui filozófia szerint a víz a gazdagságot, a jólétet jelképezi. A folyóvíz pedig hozzásegít ahhoz, hogy olyan emberekkel kerüljünk kapcsolatba, akik hozzájárulhatnak anyagi javaink bővítéséhez.

3. Tegyük szabaddá a lakásbejáratot

A Chi energia sokkal könnyebben beáramlik, ha ajtónyitáskor nem ütközik semmilyen “akadályba”. Ilyen “akadály” lehet egy ottfelejtett gyerekjáték, egy régi virágcserép, egy kerékpár, vagy építkezési anyagok. Ezek megakadályozhatják a pozitív energiák beáramlását, így érdemes eltávolítani azokat.

4. Folytassunk intellektuális tevékenységet

A lakások, házak pozitív energiamezői hangsúlyosabbá válnak, ha a falak között értelmes oktatás, intellektuális munka folyik.

5. Tegyünk rendet

Ez, valljuk be, nem annyira nehéz feladat, hiszen ha minden héten elpakoljuk a fölöslegesen előlmaradt tárgyakat, ruhákat, utána sokkal jobb hangulat fog úrrá lenni a szobában, konyhában, vagy akár az udvaron. Cseréljük ki, javítsuk meg az eltörött, megrepedt, meghibásodott tárgyakat, lakásberendezéseket, hiszen ezek mind-mind elnyelik a pozitív energiákat.

6. Helyezzünk szobanövényeket a hálóba

Remek energetizáló hatással bír, ha a hálószobát “feldíszítjük” 3–9 zöldszínű szobanövénnyel. Ha ezek pedig virágozni is kezdenek, az a szexuális életre is nagyszerű hatással lesz.

7. Cseréljük ki a vízcsapokat, ne hagyjuk, hogy csöpögjenek

Törekedjünk arra, hogy sem a fürdőszobában, sem a konyhában ne hagyjuk csöpögve a csapokat, és a vécé tetejét is csukjuk le, ha nem használjuk.

8. Helyezzük az ágyunkat egy kiemelkedő, “domináns” részre

Az ágyat a lehető legtávolabb helyezzük el az ajtótól, és semmiképp sem egyvonalba azzal. Úgy rendezzük be a fekhelyet, hogy rálátásunk legyen onnan az ajtóra. Az ágytámla mögött egy tartós, stabil fal legyen, ami majd megvéd a negatív energiáktól, miközben alszunk.

9. Szélcsengő

Ez a kis csilingelő szerkezet békét, harmóniát, nyugodtágot áraszt, ezért minden házban kötelezővé kellene tenni a használatát.

Forrás:joportal.hu

Hirdetés