Kezdőlap AKTUÁLIS Emberségből jeles! Félkarú ember mentette ki a fuldokló lányt az Öreg-tóból

Emberségből jeles! Félkarú ember mentette ki a fuldokló lányt az Öreg-tóból

Hirdetés

Sokan ácsorogtak a tó partján, mégis csak egy félkarú ember ugrott be megmenteni a fuldokló lányt.

 

Hirdetés

Két fiatal lány az Öreg-tó mentén sétált hazafelé szombat hajnalban. Az ittas lányok egyike azonban rosszul léphetett és belezuhant a tatai tóba. Mivel a 18. születésnapját ünneplő tinédzser úszni nem tudott, azonnal pánikba esett és kiáltozni, kapálózni kezdett.

A lány segélykiáiáltásaira többen is felkapták a fejüket, de csak egy ember vetette utána magát. A volt versenyúszó Várnagy László, aki fél karral született. A fiatalembernek sikerült megmentenie a lány életét.

Lászlót a Kemma kérdezte hőstettéről. Elmondta, hogy amint meghallotta a segélykiáltást a hang felé rohant. Azonnal észrevette, hogy hiába sekély a víz, a tóba esett nő bepánikolt és fuldoklott. Nem gondolkodott, gyorsan levetette ruháit és utána ugrott.

A férfi hiába úszott versenyszerűen, fél karja és az, hogy bal kucscsontját tavaly műtötték, nagyban nehezítették a mentést. Szerencsére mindkettőjüket a partra tudta húzni.

A megmentő ezután még arról is gondoskodott, hogy a tini épségben hazaérjen. Ez sem volt egyszerű feladat, mivel több taxis sem akarta vállalni a lány vizes ruhája miatt.

„Csak most, mesélés közben fogom fel igazán, hogy milyen életveszélyes helyzetbe kerültem tegnap, és milyen kockázatokkal járt volna mindkettőnkre nézve, ha a mentés kudarcba fullad…” – döbbent rá László.blikk.hu

 

Hirdetés