Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Fagyállós virslivel végeztek a kutyával, 750 ezer forint a nyomravezetőnek!

Fagyállós virslivel végeztek a kutyával, 750 ezer forint a nyomravezetőnek!

750 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az a gazda, akinek nyolcéves kutyáját fagyállóban főzött rizzsel és virslivel mérgezték meg a minap Kistarcsán. A border collie keverék Schörmannt egy menhelyről hozta el szerető családja még hét éve, azóta a gyerekek és a szomszédok szívéhez nőtt. Éppen ezért mindenki értetlenül áll a történtek előtt.

 

– Amikor hazaértem, csak azt láttam, hogy dülöngél és bolyong a kertben. Egyből tudtam, hogy valami nincs rendben, ezért az orvoshoz siettünk. Összesen hat kórházban jártunk, 150 ezret költöttünk a kezelésekre, mire megmondták, hogy megmérgezték – emlékezett vissza Linda, a megtört gazdi, aki állatok mentésével is foglalkozik.

– Később megtaláltam a fagyállós virsli- és rizsmaradványokat a kertben, amiket kihányt szegény. A legdurvább, hogy a mérgezett ételt akár a kisgyerekeink is megkóstolhatták volna, hiszen mindig a kertben játszanak.

A családnak egyébként van még két beagle kutyusa, őket most alig merik magukra hagyni.

Korábban hasonló mérgezések voltak a fővárosban. Akkor ez egyik tulajdonos feljelentést tett, a rendőrség állatkínzás gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást. Az elkövető akár kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. Az állatvédők szerint a fagyállós mérgezés a leggyakoribb, ezért öt éve harcolnak azért, hogy törvény kötelezze gyártókat, hogy egy olcsó vegyület hozzáadásával kellemetlen szagúvá tegyék az édeskés, állatoknak igen vonzó illatú fagyállót.

borsonline.hu

loading...