Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezzel öntözd a céklát és annyi termés lesz rajta, hogy nem hiszel...

Ezzel öntözd a céklát és annyi termés lesz rajta, hogy nem hiszel majd a szemednek!

Szeretnéd, ha ősszel sokkal gazdagabb lenne a céklatermésed? A cékla nagyon egészséges, ezért minél többet kell enni belőle.

Ha nyáron megfelelően öntözöd, akkor ősszel bőséges, és egészséges termésre számíthatsz.

A cékla öntözésének szabályai!

Nem titok, hogy a szép cékla titka az öntözésben rejlik. Ezzel megsokszorozhatjuk az hozamot. Természetesen nagyon fontos a gyomlálás, és a trágyázás, kapálás is, de az öntözés mindennél fontosabb.

Soha ne használjunk hideg vizet a cékla öntözéséhez, mindig hagyjuk állni egy keveset. A legjobb persze, ha esővízzel öntözünk. A hideg víz nagyon legyengíti a növények ellenállóképességét, és így nem fognak tudni védekezni a kártevőikkel szemben.

Az első öntözéskor még nem, de később szükséges, hogy műtrágyát adjunk az öntözővízhez. A cékla nagyon érzékeny a betegségekre.

Ahogy nő a hőmérséklet, és a páratartalom, annál több ellenséggel kell szembenézzen a cékla. Fontos, hogy ilyenkor naponta öntözzünk, vagy használjunk talajtakarást.

Megközelítőleg, négyzetméterenként 15 liter vizet igényel a cékla, de figyelembe kell venni azt is, hogy csak annyi vizet öntsünk rá, hogy be tudja inni a talaj. Ha már elkezdett szépen fejlődni, akkor heti 2-3 alkalomra csökkenthetjük az öntözések számát. Augusztus elejétől visszavehetünk az öntözésekből, a hónap végétől pedig már egyáltalán nem kell öntözni.

Ha a cékla levelén pirosas foltok jelennének meg, azt jelenti, hogy nátriumra van szüksége. Öntözzük meg sós vízzel. Egy evőkanál sót oldjunk fel 10 liter vízben, és háromszor öntözzük meg ezzel az oldattal a meleg időszakban a céklát. A sós víz segítségével még ízletesebbé varázsolhatjuk a céklát.

loading...