Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezt az olajat használd a kertben, minden kártevő azonnal elpusztul!

Ezt az olajat használd a kertben, minden kártevő azonnal elpusztul!

A neem olaj hatására a rovarok elfelejtenek enni, párosodni, és a petéiket lerakni. Nem várjuk tőle, hogy azonnal elpusztít minden kártevőt, hiszen szükség van egy egy kis idő a felszívódáshoz. Hígított állapotban kiönthetjük akár a termőföldre is, innen majd a növény felszívja.

 

Összetevői hasonlóak ahhoz a hormonokhoz, amit a rovarok is termelnek, viszont, mikor a neem olaj bejut a kártevők szervezetébe, leállítja azok normális működését.

Felborul az egész rendszer, a rovarok elfelejtenek enni, párosodni, és a petéket lerakni, és egy idő után minden működési funkciójuk leáll, majd elpusztulnak.

A kutatások szerint valóságos csoda, hogy nem bánt minden rovart, csupán a rágó-, és szívó rovarokra van hatással. Ha megelőzésképpen használjuk a neem olajat, akkor 0,5%-os oldatban, viszont, ha már megvan fertőzés, akkor 1%-os oldatot ajánlott használni. Minden levelet alaposan be kell permetezni, és a növény körül a termőföldet is.

Hogyan alkalmazzuk?

1%-os oldathoz öntsünk 100 ml neem olajat és 20 ml Rimulgan emulgálószert 10 liter langyos vízbe.Először az emulgálószert öntsük a vízbe, hogy az olaj a vízzel jobban el tudjon keveredni.

Fontos továbbá, hogy csak akkora mennyiséget készítsünk el, amit 8 órán belül elhasználunk.

A levelek alsó felét is alaposan permetezzük be, hiszen itt szeretnek leginkább rejtőzködni a rovarok.

Kora reggel, vagy késő este permetezzünk inkább, ilyenkor nem aktívak a hasznos rovarok, így egészen biztos, hogy nem károsodnak.

tudasfaja.com

loading...