Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezért szórj fahéjat a ház sarkaiba!

Ezért szórj fahéjat a ház sarkaiba!

Hirdetés

Az idei nyár valamiért nagyon sok hangyát hozott magával. Akármerre nézek a kertbe tele van hangyákkal, és hangyabolyokkal minden! Ha nem akarjuk, hogy a lakásunkat is ellepjék, próbáljuk ki az alábbi praktikát.

A hangyák, ha egyszer beköltöznek a lakásunkba, elég nehéz tőlük megszabadulni.

Hirdetés

Elég egy kevés morzsa, vagy cukor, ha kiszóródik a földre, és máris ellephetik a lakást a hangyák. Ha nem akarjuk az emberi egészségre is káros rovarirtókkal befújni a lakásunkat, alkalmazzunk inkább egy természetes alapanyagú módszert.

A bolti rovarirtók túlzott használata egy idő után fejfájást, szédülést, hányingert is okozhat. Sőt, nem csak az emberre, de a háziállatokra is veszélyesek.

Létezik egy természetes megoldás!

A fahéj erős illata elűzi a hangyákat, éppen ezért könnyen megszabadulhatunk tőlük. A jó benne az, hogy semmilyen káros mellékhatással nem rendelkezik, sőt hatására még kellemes illat is lesz a lakásunkban.

Hogyan alkalmazzuk?

Használhatunk direkt őrölt fahéjat, de, ha van fahéj illóolajunk az is nagyon hatásos. Sőt, össze is keverhetjük a kettőt, és úgy is alkalmazhatjuk.

Szórjuk be a hangyajáratokat mindenütt a lakásban egy jó adag fahéjjal, és látni fogjuk, hogy rövid időn belül mind elmenekülnek. A nyílászárók körül, és a szemeteskuka környékét is szórjuk meg, hiszen itt találhatjuk a legtöbb hangyát.

Ha elsőre nem sikerült megszabadulni az összes hangyától, ismételjük meg még egyszer az eljárást.

Hirdetés