Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezért ne fedd le alufóliával a megmaradt ételt!

Ezért ne fedd le alufóliával a megmaradt ételt!

Hirdetés

Ha megmarad egy kis étel nincs szívünk kidobni, hiszen pontosan tudjuk, hogy megfelelő körülmények között tárolva akár 2-5 napig is eláll a hűtőszekrényben.

A hibát mindenki ott követi el, hogy fogja az alufóliát és lehúzza a tányér vagy a tál tetejét mit sem sejtve arról, hogy ezzel mekkora problémát követ el.

Hirdetés

Miért?

A levegő ugyanúgy nélkülözhetetlen más dolgok számára is, mint ahogyan nekünk embereknek. Akár hiszed, akár nem, a baktériumoknak is szükségük van rá, hogy szaporodni és életben maradni is tudjanak.

Bizonyos baktériumok képesek akár pár óra alatt elszaporodni az ételeinken, még olyanok is, amelyek kifejezetten ártalmasak az emberi szervezetre. Egyes baktériumok akár pár óra alatt elszaporodhatnak az ételeinken. Az alufólia viszont egyáltalán nem fed légmentesen, így a „tető” alatt baktériumaink továbbra is vidáman eléldegélhetnek.

Amit tehetünk az nem más, mint légmentes nejlon tasakok használata, illetve a lehető legjobban záródó műanyag edények, amelyek segítenek légmentesen lezárni az ételeket.

tudasfaja.com

Hirdetés