Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezért kenj hagy­mát a szél­vé­dődre, és meg­döb­bensz, mi tör­té­nik

Ezért kenj hagy­mát a szél­vé­dődre, és meg­döb­bensz, mi tör­té­nik

MEGOSZTÁS

Nem is hinnéd, a hagyma milyen csodás dolgokra képes. Szerencsére mindenki tar otthon, így kéznél van a segítség, ha szükséges. Meglepő trükköket mutatunk, mi mindenhez használhatod a hagymát a főzésen kívül.

1. Ha télen, este bekened félbevágott, nyers hagymával a szélvédőt, akkor ez megakadályozza, hogy reggel kaparnod kelljen róla a jeget.

2. Véletlenül odaégetted a rizst? Semmi baj. Tegyél a rizshalom tetejére egy félbevágott hagymát, Magába issza az égett ízt és szagot.

3. A hagyma új csillogást ad a fémnek. Nincs más dolgod, mint felaprítani egy hagymát, kevés vizet adni hozzá, kicsit ázni hagyni. Ezután pedig márts bele egy rongyot a keverékbe (az sem baj, ha hagymadarabok is rajta maradnak), majd dörzsöld át vele a matt felületet.

4. Nem is hinnéd, de a hagyma egy természetes fájdalomcsillapító. Ha menstruációs fájdalmak szoktak kínozni, akkor néhány nappal menstruáció előtt kezdj el nyers hagymát fogyasztani. Sokat fog segíteni abban, hogy elkerüljön vagy tompuljon a szokott fájdalom.

Forrás:Ripost

loading...