Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezért csepegtess te is olajat a köldöködbe! – A következő problémákat kezelheted...

Ezért csepegtess te is olajat a köldöködbe! – A következő problémákat kezelheted vele

A köldökünk az a testrészünk, amely a szekértők elmondása alapján a fogantatásunkat követően elsőként formálódik meg. Ez volt az a pont a testünkön, amelyen keresztül egykoron 9 hónapon át kapcsolatban álltunk édesanyánkkal a méhen belül.

A rajta keresztül futó ereken jutottunk tápanyagokhoz és oxigénhez és szabadultunk meg a salakanyagoktól. Életünk első 9 hónapjában még központi szerepet töltött be az életünkben, ezért is tulajdonítanak neki egyesek nagy jelentőséget a méhen kívüli életben is.

A köldökbe csepegtetett olaj hatásai

Számos jótékony egészségügyi hatását aknázhatjuk ki annak, ha a köldökünkbe csepegtetünk olajat. Természetesen nem mindegy, hogy milyen olajat alkalmazunk. Fontos, hogy hidegen sajtolt, szűz olajról egyen szó. A következők közül választhatunk:

Kókuszolaj

Lefekvés előtt csepegtess belőle 3 cseppet a köldökbe, majd az óramutató járásával egyező irányban finoman masszírozd be a köldök környékébe is, nagyjából 3 percig.

Mikor alkalmazható?

ízületi fájdalmak,

bőrproblémák,

szemszárazság, rossz látás ellen,

gyenge, száraz, töredezett haj,

körömgomba,

fáradtság, levertség,

reszketés esetén.

Mustármagolaj

Szintén 3 cseppet kell cseppenteni a köldökbe, majd 3 percig körkörös mozdulatokkal finoman bemasszírozni a bőrbe.

Mikor alkalmazható?

térdfájdalom esetén


Extra tipp:

Kicsi gyermekek hasfájása esetén is érdemes megpróbálni a kókuszolajos óvatos bemasszírozást. A köldökére téve egy olajba mártott vattát, ráhelyezve kezünket, így melegen tartva enyhülést érhetünk el a fájdalmában.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...