Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezekkel a tünetekkel próbál meg figyelmeztetni a szemed, hogy valami nincs rendben

Ezekkel a tünetekkel próbál meg figyelmeztetni a szemed, hogy valami nincs rendben

A szem egy lenyűgöző szerv, amelynek megfelelő működése nélkül képtelenek lennénk vizuálisan észlelni a körülöttünk lévő világot.

Míg a legtöbb emlős állat ugyanazokkal az érzékekkel rendelkezik, mint mi emberek, ők nagyobb részt támaszkodnak a szaglásukra és a hallásukra. Mi azonban elsősorban a látásunk alapján tájékozódunk, ezért is ez a legkifinomultabb érzékünk.

Hosszasan fennálló árpa

Mindenkinél előfordulhat időnként az árpa olyan esetekben, amikor sok testedzést végez, sokat izzad vagy nem megfelelő higiéniai gyakorlatot tanúsít. Ez nem jelent komolyabb problémát, kivéve akkor, ha hosszabb ideje fennáll, mert ebben az esetben faggyúmirigy karcinóma jele lehet.

Ritkuló szemöldök

Egy kissé nagyobb pánikra adhat okot, ha a szemöldökünk egy nagyobb része hiányzik, ugyanis az esztétikai szempont mellett ez az öregedés, erős stressz és táplálkozási hiánybetegség jele is lehet.

Homályos látás

A hirtelen jelentkező homályos látás még nem nagy probléma és az oka teljesen ártalmatlan lehet, mint álmosság, hirtelen ébredés, túlzott fáradtság vagy részegség, Ha ez azonban indokolatlanul és gyakran fordul elő. Komolyabb oka a száraz szem szindróma lehet.

Vak foltok

Ha bizonyos részek kiesnek a látómeződből, akkor az egy közelgő kellemetlen fejfájás jele lehet.

Kidülledő szemek

Ez nagyon ijesztő tünet lehet, ha nem megszokott állapotról van szó. Nagyon gyakori tünete lehet a pajzsmirigy túlműködésnek, úgyhogy ha ez nálad is előfordul, érdemes megvizsgáltatnod a pajzsmirigyedet.

A szem fehérje besárgul

Ez a tünet a legjellemzőbb májbetegség fennállása vagy teljes májelégtelenség kialakulás esetén.

Felhős látás

Ez az úgynevezett diabéteszes retinopátia tünete lehet, amely esetén a vér erei nagymértékben károsodnak az állandó, magas vércukorszint miatt.

Károsodott vagy kettős látás

Szeretnénk megjegyezni, hogy bármilyen állapot is lép fel a látásoddal kapcsolatban, amely hosszabb ideje áll fenn és aggodalomra ad okot, mindenképpen fordulj vele orvoshoz, akár szükséges lehet a további kivizsgálás, akár nem.

Fehér foltok a szaruhártyán

Ennek a hátterében komolyabb betegség állhat. Ha fehér foltot tapasztalsz a szaruhártyádon, az egy potenciális fertőzésre utal. Különösen akkor fordul elő gyakran, ha hosszabb ideig visel valaki kontaktlencsét.

Szemrángás

Nem valami jó hír, ha ezt tapasztalod, ugyanis arra utal, hogy túladagolod a koffeint kávé vagy energiaital formájában. Ne feledd a túlzott stressz és a szorongás is gyakran jár együtt ezzel a tünettel. A pihenés mindig jó kezelés rá.


Fehér gyűrű a szaruhártya körül

A magas koleszterinszint a fejlett országokban az egyik leggyakoribb egészségügyi állapot. A szaruhártya körüli fehér gyűrű ennek a jele lehet. Ebben az esetben mindenképpen fordulj orvoshoz és nézesd meg a vérzsír értékeidet.

A láthatatlan gyilkos

A magas vérnyomás az egyik legrosszabb “láthatatlan gyilkos”, amely létezik. Nem lehet úgy megállapítani, hogy egyszerűen a tükörbe nézünk, de ha gyakran fáj a fejed és a látásod is romlik, akkor ideje beszélned az orvosoddal.

A szemek túl gyakori dörzsölése

Ez a száraz szem jele, ami a szem fáradtságára is utalhat, ugyanakkor a hisztamin szinted is megemelkedhetett, ami azt jelenti, hogy valamilyen allergiás reakció folyik éppen a szervezetedben.

Úszkáló foltok a látómezőn

Ezzel nagyon sokan, gyakorlatilag már mindenki találkozott életében. Ha gyakran tapasztalod ezt a tünetet, akkor lehetséges, hogy sérült a retinád, így mindenképpen fordulj orvoshoz.

tudasfaja.com

loading...