Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezek a jelei, hogy te is megfertőződtél a mutáns vírussal

Ezek a jelei, hogy te is megfertőződtél a mutáns vírussal

Általánosságban véve többen tapasztalnak tüneteket azok közül, akik a brit mutációval fertőződnek meg, mint a korábban elterjedt törzzsel találkozók, eltérő ugyanakkor a leggyakoribb tünetek eloszlása.

 

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) adatai fordulatra hívják fel a figyelmet: a korábbi koronavírustörzs esetében a leggyakrabban tapasztalt tünetetek a szaglás és az ízlelés elvesztése volt, ez azonban most háttérbe szorul.

Jelentősen kevesebben számolnak be a tünetről, mint korábban, más tünetek ugyanakkor gyakrabban jelentek meg az ezzel a törzzsel megfertőzötteknél. A köhögés, a torokfájás, a fáradságérzet, az izomfájdalom és a láz esetükben gyakrabban fordul elő.

Az ONS hónapok óta gyűjti a legkülönfélébb adatokat az új koronavírusról Nagy-Britanniában. Ezek tükrében a fejfájás és a nehéz légzés ugyanolyan gyakran fordul elő a brit variáns kapcsán, mint a korábbi változat esetében. Az is kiderül adataikból, hogy az ezzel a törzzsel megfertőzöttek körében többen tapasztalnak tüneteket, mint a korábban elterjedt változatoknál.
A koronavírus új, brit variánsát december közepén fedezték fel. Az eddigi eredmények szerint hetven százalékkal gyorsabban képes terjedni, mint a korábban elterjedt törzs, s bár kezdetben azt találták, nem halálosabb az előző törzseknél, mostanra úgy tűnik, valamivel veszélyesebb e téren is. Boris Johnson tájékoztatása alapján körülbelül harminc százalékkal halálosabb ez a variáns, mint az előző volt.

loading...