Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Ez történik majd a testeddel, ha masszírozni kezded a füled bizonyos...

Ez történik majd a testeddel, ha masszírozni kezded a füled bizonyos pontjait

Ebben a felpörgött világban a mindennapi stressz elkerülhetetlen. A feszültséget okozó tényezőkkel való találkozást nem tudjuk elkerülni, inkább ezért tegyünk, hogy könnyebben fel tudjuk dolgozni. A legfontosabb, hogy minden este nyugodtan feküdjünk le, ha stresszes is volt a napunk, ne maradjon bennünk a görcs, idegesség, kétségbeesés.

 

A negatív történéseket mindenki másképp, különböző intenzitással éli meg. A lényeg, hogy feloldjuk valamiképp a minket érintő negatív hatásokat, mielőtt még bekövesednének tudatalattinkba, és fizikai problémák képében manifesztálódnának. A kínai orvoslás szerint, a fülkagyló egy fordított magzati pozícióhoz hasonlítható. Az összes szervünk megtalálható kivetítve rajta. Ha megfelelő helyen nyomkodjuk, masszírozzuk, akkor könnyen megszabadulhatunk a stresszes reakcióktól, helyreáll a szervezetünkben az egyensúly.

Fontos, hogy a feszültség jelentkezése pillanatában kezdjük el a nyomkodást, ne fojtsuk el, szabaduljunk meg a görcsöktől. A Shen Men, vagyis a Mennyország kapuja-pont lesz a megoldás arra, hogy a stressztől megszabaduljunk.

Ez a pont segíti az energiák áramlását, javítja az általános egészséget, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladást és a fájdalmakat.

Szakemberek szerint a pontosabb “célzás” érdekében használjunk egy fültisztító pálcikát, és azzal nyomkodjuk a fülkagyló felső felén található pontot. Közben lélegezzünk mélyeket, mikor belégzünk balra, kilégzéskor pedig jobbra. Fokozatosan érezni fogjuk, hogy megnyukszik az egész testünk. Alkalmazzuk bármikor, bárhol, ha vészhelyzet lép fel.

Aludj el hamarabb!

Dörzsöld az álmatlanságért felelős két pontot a füleden minden este lefekvés előtt, négy héten át. Egy tanulmány szerint ez hozzásegít ahhoz, hogy hamarabb álomba szenderülj, illetve, hogy hosszabban és nyugodtabban alhass. Ez a két pont ugyanis stimulálja a tested azon pontjait, amelyek a relaxálásért felelősek.Találd meg a pontot!

Képzeld el a bal füledet úgy, mintha egy óra számlapja lenne. Futtasd végig az egyik ujjadat a füled külső karimájának belsején. Az első, úgynevezett álmatlanság pont 1 óránál, a második 3 óránál helyezkedik el. A jobb füleden ugyanezek a pontok 11. és 9 óránál találhatók.

Fogyj még többet!

Hetente mindössze 10 percet kell arra szánnod, hogy a füledet masszírozd, és máris extra kilóktól szabadulhatsz meg – állítja egy kínai tanulmány.

És, hogy melyik úgynevezett éhségpontot kell masszíroznod? Ez leginkább étkezési szokásaidtól függ. Ha stresszevő vagy, vagyis akkor eszel sokat, amikor ideges, nyugtalan és feszült vagy, akkor masszírozd a füled felső részében található, háromszög-alakú bemélyedésének külső pontját. Amennyiben főként cukros ételeket kívánsz akkor a tragus (a fülkagyló porcának nyelvszerű kitüremkedése) közepét kell megnyomnod, ha pedig sós ételekre vágysz, akkor a tragus alatt található bemélyedést kell masszíroznod ott, ahol az a pont az arcodhoz ér.

Menstruációs fájdalom ellen

Masszírozd mindkét menstruációs-görcs pontot naponta háromszor 15 másodpercig, és jelentősen csökkennek fájdalmaid – állítja egy tanulmány. Ennek magyarázata az, hogy ezek a pontok segítenek stabilizálni azoknak a hormonoknak a mennyiségét, melyek a görcsöket okozzák.

Az egyik pont a fülkagyló bejárata fölött lévő kiemelkedő porc gerincén található, ott, ahol hozzáér a fülkagyló belsejéhez vezető hátsó falhoz.

A másik pedig a füled belső hajlatának tetején (ami úgy néz ki, mintha egy C betűt formázna), épp a sarokban, mielőtt a „kanyar” lefelé haladna.

Szokj le a dohányzásról!

Kombináld a hagyományos dohányzás-leszoktató technikákat masszírozással. Az egyik pont segít a megvonás okozta stressz csökkentésében, a másik, az úgynevezett méregtelenítő pont, pedig megerősíti a detoxikálásban szerepet játszó szerveket (pl: máj) , így hamarabb egészségesnek érzed majd magad.

A leszokást segítő pont a füled felső kanyarulatának közepén található, ahol a a füled hozzáér az arcodhoz, a méregtelenítő pont pedig a fülkagylóhoz vezető hátsó fal közepén van.

Nyugodj le pillanatok alatt!

Felbosszantottak a munkahelyeden? Megőrülsz a reggeli csúcsforgalomban? Nyomd meg az „idegesség” pontot, és percek alatt ellazulhatsz. Kutatások szerint fizikailag is érezheted mindezt: csökken a vérnyomásod és a szívverésed is a normálishoz közelít majd.

Ez a pont éppen a füled hátsó falának közepén található

Szerző: tudasfaja.com

loading...