Kezdőlap OTTHON LAKBERENDEZÉS Ez az 5 legszebben virágzó szobanövény, ami minden otthont élettel tölt fel

Ez az 5 legszebben virágzó szobanövény, ami minden otthont élettel tölt fel

Hirdetés

Nincs még egy dolog, ami egy csapásra olyan boldoggá és élettelivé teszi a lakásodat, mint egy szobanövény. Már összeszedtük azokat a zöldeket, amik a levegőt tisztítják, most következzenek a nyáron virágzó, vidám és színes növények.

Fokföldi ibolya

Az egyik legkitartóbb, egész évben virágzó szobanövény, amit akár a kezdő kertészeknek is szívből ajánlunk. Szeretik a meleget és a szűrt fényt, ha van egy napos ablakod, az lesz számára a tökéletes otthon. Ha szaporítani szeretnéd őket, egyszerűen vágj le egy levelet és ültesd nedves virágföldbe.

Hirdetés

A fokföldi ibolya az egyik legigénytelenebb szobanövény

Hibiszkusz

A hibiszkusszal egy csipet trópusi hangulatot csempészhetsz a lakásodba. Tavasztól egészen késő őszig virágzik, azonban az egyes virágai csak néhány napig élnek. Minél több fényt kap a szobán belül, annál boldogabb. Az a fontos, hogy folyamatosan egyenletesen nedvesen tartsd a földjét.

A hibiszkusz trópusi hangulatot csempész az otthonodba

Selyemmályva

Az egyik leggyorsabban növő szobanövény, ami szinte folyamatosan virágzik. Ha elkezdenek lehullani a hajtásai, akkor ellenőrizd le a földjét, nehezen tűri, ha nem egyenletesen locsolod. Hagyd, hogy függőlegesen felfelé tudjon nőni, kezeld úgy, mint egy fát, és néha vágd vissza az oldalánál.

A selyemmályva egész évben virágzik

Madársóska

A madársóska különlegességét a háromszögletű, lila levelei adják. Szinte egész évben virágzik, virágai fehér vagy halvány pink színűek. A növény kisebb rügyekből nő, így ha túlnőne, egyszerűen ültesd külön a rügyeket nagyobb kaspóba.

A madársóska az egyik legszebb szobanövény

Aranyhalvirág

Az aranyhalvirág szereti a napfényt és egész nyáron át virágzik. Mi nagyon szeretjük, mert az egyik legvidámabb szobanövény, tényleg úgy néz ki, mint egy aranyhal. Egy akvárium mellett különösen jól mutat.

Az aranyhalvirág tényleg egy kishalra hasonlít

Forrás:femcafe.hu

Hirdetés