Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Ez a nő a kórházban hagyta fogyatékkal született csecsemőjét. 20 év múlva...

Ez a nő a kórházban hagyta fogyatékkal született csecsemőjét. 20 év múlva ez a 4 szavas üzenet érkezik lányától!

Szívszorító, igaz történet. Ezt soha nem gondolták a szülők:A 2012-es Paralimpiai Nyári játékok (London) alatt az egész világ egy nőről beszélt: a 20 éves Jessica Longról.

 

Öt arannyal és két ezüstéremmel a történelem legsikeresebb fogyatékkal élő úszónője lett. De amit sokan nem tudnak róla, Jessica élete nagyon súlyos megpróbáltatásokkal indult.

Jessica most az USA-ban él, de egy kis orosz faluban, Bratszk közelében, Szibériában született. A biológiai szülei a Tatjana nevet adták neki, de születése után lemondtak róla.

Tatjana úgynevezett fibuláris hemimeliával született. Egy olyan rendellenességgel, amikor a lábai alsó részének a csontjai hiányoznak. Az orvosok megállapították, valószínűleg soha nem lesz képes járni.

Attól tartva, hogy nem bírnák a terheket a lányuk fogyatékossága miatt, a szülei úgy döntöttek, hogy örökbe adják őt.

Tatjana életének első évét egy szegény árvaházban töltötte Szibériában. A források szűkösek voltak – nem tudták pelenkázni a gyerekeket, régi rongyokat használtak pelenka helyett. Amikor Beth és Steven Long felfedezték a kislány profilját a nemzetközi örökbefogadási adatbankban, azonnal tudták, hogy megtalálták leendő kislányokat. Úgy döntöttek, hogy elindítják a folyamatot, vállalták, hogy a világ másik felére utazzanak a gyerek miatt.Az örökbefogadáskor azt mondták a párnak, hogy Tatjanának nincsenek élő rokonai. Hazavitték a 13 hónapos babát az Egyesült Államokba, és adtak neki egy új otthont, és egy új nevet: Jessica. Amikor még csak 18 hónapos volt, a lábait amputálták, később megtanult járni protézissel.

Tizenkilenc évvel később, amikor az egész világ ünnepelte a „sellőt”, Jessica bejelentette, hogy meg akarja tudni, mi történt a biológiai anyjával. Tudta, hogy fiatalon adoptálták, de úgy tudta egészen addig, hogy a biológiai szülei meghaltak. Amikor felvette a kapcsolatot az orosz hatóságokkal, hogy megtudja, hogyan haltak meg, meg volt lepődve, amikor megtudta, hogy még mindig élnek, Bratszk közelében.Jessica találkozni akart velük. Csodálatos életet élt, és megvalósította az álmait – most egyszerűen köszönetet akart mondani azoknak, akik életet adtak neki.

 

Jessica biológiai anyja majdnem elájult, amikor az újságíróktól megtudta, mi történt a lányával: világhírű úszó vált belőle és most kapcsolatba akar lépni vele. Könnyekben tört ki, és úgy döntött, hogy ír Jessicának egy levelet és megszervezi a találkozót.

Végül 2013-ban Jessica meglátogatta a szülőföldjét. A biológiai anyja teljesen meghatódott, amikor először látta meg a lányát közel 20 év után. Megölelte Jessicát, és azt mondta: „Kislányom. Annyira sajnálom.” Jessica nem értette az orosz szavakat, de azon az éjszakán küldött egy üzenetet az anyjának a Facebookon. Azt írta: „Én egyszerűen csak szeretlek.” Ezek voltak azok a szavak, amikre az anyja sosem számított.

Jessica találkozása a biológiai szüleivel majdnem olyan csodálatos, mint az atlétikai eredményei. Beutazta a fél világot, hogy találkozzon az anyjával, és tudassa vele, hogy hálás neki, amiért a világra hozta. Ez egy csodálatos történet a szeretetről és a megbocsátásról.

loading...