Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Ez a nő 206 kg-t fogyott le! Felismerhetetlen lett a fogyás után,...

Ez a nő 206 kg-t fogyott le! Felismerhetetlen lett a fogyás után, ezt nézd, nagyon durva!

Fogyni sem egyszerű, de még mindig könnyebb, mint megtartani az elért ideális testsúlyt. Képzeld el, hogy több, mint 100 kg-os vagy, nehezen jársz, az úszás és az egyenes állás, a lehajolás pedig nehezen elviselhető.

 

Ez volt a valósága a múltban Nikki Websternek is. 34 éves korában 272 kg-ot nyomott és a helyzete kritikus volt, gyakorlatilag haldoklott.

Nikki hihetetlen súlyát ételfüggőség okozta

“A súlyom teljesen legyengített. A testemet rettenetesen fájdalmas volt elviselni, utáltam. Azt mondtam magamnak, hogy az ételfüggőségemmel megölöm magam.” – mondta Nikki.

A fordulópont akkor érkezett el, amikor Nikki meghívást kapott a ‘My 600 lb Life’ (Az életem 270 kilósan) című tévéműsorba.

Miután Nikki felismerte, hogy mennyire veszélyes mértékű az elhízottsága, beleegyezett abba, hogy Texasba költözzön, így közelebb lehetett az orvosához, Dr. Nowzaradan-hoz. Ő egy olyan orvos, aki a súlyosan elhízott páciensekre specializálódott.

Nikki remélte, hogy a súlycsökkentő műtét lesz a válasz a problémáira, de ehhez több sebészeti beavatkozásra volt szükség.

Az orvosok elmondták neki, hogy legalább 23 kg-t le kell adnia önerejéből, hogy elvégezhessék rajta a műtétet. Nikki-nek ez kevesebb, mint 3 hónap alatt sikerült, így megcsinálták a gyomor bypass-t.

Nikki nagyon aggódott, hogy rossz szokásai visszatérnek és újra súlyt fog felszedni, ugyanakkor a műtéttel járó kockázatok is aggasztották.“Michael-nek, az egyik legjobb barátomnak ebben az évben szintén volt gyomor bypass műtéte és belehalt. Ez letaglózott.” – mesélte Nikki.

Ennek ellenére mégis belevágott az operációba

Szerencsére sikerrel jártak és az elkövetkező év egy hihetetlen időszak volt a számára. Egy év alatt 90 kg-ot adott le. Az előtte-utána fotók is magukért beszélnek. Nikki ma már egy teljesen más ember.

Ahhoz, hogy súlyos elhízásának gyökerét kitépje, Nikki-nek még mélyebbre kellett ásnia. Kapcsolatba lépett egy terapeutával, akinek segítségével sikerült elérnie, hogy ne térjen vissza régi rossz szokásaihoz.Az orvosa bőreltávolító műtétet is javasolt neki, amelyen a feleslegessé vélt bőrtől megszabadulhatott. Így Nikki még motiváltabbá vált. 160 kg súlyfelesleg elvesztése után végrehajtották a műtétet, amelynek során 25 kg bőrtől szabadították meg.

Ma Nikki súlya 88 kg és továbbra is küzd azért, hogy még egészségesebb legyen és ennél is jobban érezhesse magát.

Micsoda inspiráló történet! A hab a tortán, hogy Nikki-t nemrégiben feleségül vette élete szerelme, Marcus.

A fogyás és a káros életmód megváltoztatása nagyon nehéz feladat és hihetetlen mennyiségű munkát igényel. Nikki egy fantasztikus példa rá, hogy soha nem késő elkezdeni és bármire képesek vagyunk, ha igazán akarjuk.

tudasfaja.com

loading...