Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Ez a férfi ételfestékes vízzel telt tálakat fagyasztott le, majd olyan dolgot...

Ez a férfi ételfestékes vízzel telt tálakat fagyasztott le, majd olyan dolgot épített az udvarán, aminek mindenki a csodájára járt!

Hirdetés

A tél hivatalosan is megérkezett, azonban egyeseknek több hó jut ki, mint másoknak. Ilyenkor az ember próbálja a lehető legtöbbet kihozni belőle, amíg olvadásnak nem indul. Hóembert épít, szánkózik a gyerekekkel, hógolyózik.

Gyerekkoromban a szemben lévő család apukája ilyenkor mindig épített egy iglut a gyerekeknek. Nos, ez inkább volt egy kisebb erőd, mint iglu, de menő volt így hívni. Jó szomszédok lévén mindig segítettünk játszani benne! Azonban ez a Reddit felhasználó, cyrzee13, valóban igazi téli iglut készít és nem is akármilyet!

Hirdetés

Első lépésként fóliatálcákban le kell fagyasztani a jégtéglákat. Ahhoz, hogy a tervezett iglu ilyen különleges legyen, ételfestékkel kell színezni néhányat.

Ezután jöhet a hóból készült alap.

Az első szinten a jégtéglákat kissé meg kell dönteni.

Ezt folytatni kell körbe-körbe, figyelve arra, hogy a blokkok kissé dőltek legyenek. Szüksége lehet néhány támaszra, amíg a blokkok le nem fagynak.

A “habarcs” csak a hó és a jég.

A színes téglák véletlenszerű mintázata teszi az iglut egyedülállóvá!

Ahogy befejezted, győződj meg róla, hogy lesz elegendő helyed az “ajtónak”. Az ajtót úgy kell kialakítani, mint egy boltív a maradék tömbökkel.

Ha néhol nagyobb hézagok maradtak, akkor egyszerűen töltsd ki azokat lágy “habarccsal”. Kész is vagy!

 

Hirdetés