Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ez a 3 dolog, ami tönkreteszi a mosógéped és jobban jársz, ha...

Ez a 3 dolog, ami tönkreteszi a mosógéped és jobban jársz, ha kézzel mosod őket!

Hirdetés

Ha azt szeretnéd, hogy hosszú ideig tartson a mosógéped akkor jobb, ha néhány “illemszabályt” betartasz vele kapcsolatban. Van három olyan dolog, melyet jobb, ha nem mosol a mosógépben. Te is felelős vagy a mosógéped élettartamáért!

A ruhákon kívül sokan mosnak olyan dolgokat, pl. tornacipőt, melyek nem a gépbe valók. Ha egy nagyobb darabot, pl. ágyhuzatot mosol a gépben, az annyira megszívja magát vízzel, hogy a centrifuga igencsak  leterhelődik tőle.

Hirdetés

Ezeket a cuccokat soha ne mosd mosógépben!

Szőnyeg

A szőnyegek, akárcsak a többi nagyobb felületű textíliák megszívják magukat vízzel, és nagyon leterhelik a gépet. Ez a művelet veszélyezteti a motor és a csapágyak élettartamát. A kisebb szennyeződésekre használj folttisztítót, és keféld át a szőnyeget, ha nagyon piszkos, akkor inkább add be a tisztítóba.

Melltartó

A melltartó merevítője könnyen kieshet, elhajolhat, és beleakadhat a gépbe. A szita között lecsúszik, és, ha a dobon kívül kerül, akkor könnyen kárt tehet a gépben. Ha nem akarod kézzel mosni, akkor használj mosózsákot a mosógépbe.

Hátizsák, iskolatáska

Nem csak a mosógépnek ártanak ezek a darabok, de a hátizsák is nagyon tönkre tud menni, ha mosógépben próbálod mosni. A hátizsák csatjai, a cipzár, a fémmerevítők könnyen leszakadhatnak, és kárt tesznek a gépben.

Inkább mosd ki egy tál szappanos vízben, szivaccsal, és tedd ki a szabadba, hogy le tudjon csorogni róla a víz, és utána hamar megszárad. Mosás után fújd be impregnáló spray-el, hogy az első esőtől ne ázzon majd be.

tudasfaja.com

Hirdetés