Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A pincér extra tételt adott a számlához, miután a vendég nyilvánosan mert...

A pincér extra tételt adott a számlához, miután a vendég nyilvánosan mert asztali áldást mondani

Az akció mindig jóleső dolog, főleg, ha váratlanul ér minket a felismerés, hogy valamihez kedvezményesebben juthattunk hozzá. Vendégek egy kis csoportja ezt meg is tapasztalta egy nem mindennapi módon.

Miután végeztek az étellel a Mary’s Gourmet Diner-ben, azt vették észre a számlájukon, hogy 15% kedvezményt kaptak. Ez nem egy speciális akció volt vagy első vendégeknek járó ajánlat. Valami olyasmi volt ez, amivel még soha, sehol nem találkoztak.

Az eset után az étkezde azonnal a rivaldafénybe került, mivel az egyik vendég ártatlan bejegyzésben tette közzé tapasztalatát a Facebookon.

A koncepció egyszerű: ha az egyik dolgozó észreveszi, hogy valamelyik vendég áldást mond a kiszolgált étel felett, joga van 15% kedvezménnyel honorálni azt.

Az étkezde tulajdonosa, Mary Haglund így nyilatkozott:

“Számomra minden egyes tányér étel ajándék. Soha nem veszem készpénznek, és amikor látok valakit az éttermemben hálát adni az ételért, az megérinti a szívemet.”

Minden egyes dolgozó maga dönti el, hogy ad-e kedvezményt vagy sem. Nem kötődik hozzá elvárás, nincs szabályzatba lefektetve, nem számít, hogy kihez imádkozik az illető.

A kedvezményt nem reklámozzák, a vendégek nem tudnak róla.

Meglepődött vendégek

Az étkezde azután vált szenzációvá, hogy három üzletember állt meg egyszer ott étkezni. Amikor kérték a számlát, meglátták rajta a kedvezményt.“Sehol nem volt kiírva, hogy értékelik azt, ha valaki imádkozik. Mi csak megrendeltük az ételeinket és hálát mondtunk érte, amikor megérkezett.” – meséli Jordan Smith, az egyik vendég. “Aztán kihozták a számlát, amin az állt – 15% kedvezmény ‘nyilvános helyen való imádkozásért’.”

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...