Kezdőlap AKTUÁLIS Májustól lép életbe Magyarországon – Sokan nem örülnek majd ennek

Májustól lép életbe Magyarországon – Sokan nem örülnek majd ennek

Hirdetés

Január 1-jétől új szabályok léptek életbe a magyar horgászvizsgákkal kapcsolatban, ami miatt számos horgásznak ismételten meg kell vizsgáznia.

 

Hirdetés

A változásokat a Pénzcentrum fedezte fel, és azok érintik azokat, akik 2019 január 1-je, azaz a horgász-regisztráció kötelezővé tétele óta nem regisztráltak a HORINFO rendszerébe.

Az új szabályok értelmében azokat a horgászvizsgákat, melyeket 2019 január 1-je után tettek a horgászati regisztráció kötelezővé tétele után, csak akkor tekintik érvényesnek, ha azokat a HORINFO rendszerébe rögzítették. Azoknak a horgászoknak, akik nem regisztrálták a vizsgájukat a rendszerbe, újra meg kell tenniük a horgászvizsgát.A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) egy felhívásban megosztotta, hogy pontosan mire kell figyelniük az érintetteknek. Az RDHSZ kiemelte, hogy a változás nem érinti azokat, akik már regisztráltak a HORINFO szakrendszerében és az 2019-2023 évek valamelyikében állami horgászjegyet váltottak. Ők mentesülnek az újabb vizsga letételétől, mivel korábbi horgászvizsgájuk már rögzítve van a rendszerben.

Ugyancsak nem érintettek azok, akik 2019. és 2020. években horgászvizsgát tettek, de a papíralapú bizonyítványuk még nem került rögzítésre a szakrendszerben. Ezek a vizsgabizonyítványok továbbra is elfogadásra kerülnek, tehát nem szükséges újra vizsgázniuk.Az érintetteknek lehetőségük van az ingyenes online horgászvizsga letételére az interneten keresztül. Ezzel a változással a hatóságok az elektronikus rendszer hatékonyságát és a horgászok regisztrációját kívánják támogatni a hazai vizeken.

Hirdetés