Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Ételmérgezéstől bénult le, mert nem alaposan átsült csirkét evett

Ételmérgezéstől bénult le, mert nem alaposan átsült csirkét evett

A 39 éves, Brightonban élő Richard Jackson az életéért küzdött, miután akaratlanul nem eléggé átsült csirkét evett egy londoni utazása során. Elmondása szerint enyhe ételmérgezést kapott az étel elfogyasztása után.

Az állapota ezután villámgyorsan romlani kezdett, mivel a mérgezés transzverzális myelitist váltott ki nála, ennek következtében pedig a sürgősségire került.

A transzverzális vagy keresztirányú myelitis során a gerincvelő gyulladása történik, ez károsítja az idegsejtek borítását, a gerincvelői idegsejtek és a test többi része között megszakadhat a kapcsolat.

“A Chichesterben lévő St Richard’s Kórházba utaltak be, ahol már a járással is problémáim voltak. Nagyon gyorsan romlott az állapotom, 24 órán belül nem tudtam mozgatni a karomat és nyelni sem tudtam. Nem voltam teljesen magamnál, egymás után vesztettem el és nyertem vissza az eszméletemet.

Ekkor már az orvosok sem tudták, hogy mi történik pontosan, csak azt, hogy azonnal tenniük kell valamit.

Elvittek az intenzívre, lélegeztető gépre raktak és mesterséges kómába tettek 10 napra, hogy időt adjanak nekem a túlélésre és kiderítsék, mi történik.”

A szakemberek arra jöttek rá, hogy a 39 éves férfi gerincvelejét saját immunrendszere támadja meg és emiatt alakult ki nála a bénulás.

Miután stabilizálták az állapotát olyannyira, hogy ki tudták venni a szondát és levenni a lélegeztetőről, Richard kezdett felépülni.

Az elkövetkező 3 hónap a rehabilitációról szólt. A szakemberek megtanították őt felülni, enni, tisztán beszélni, kerekesszékkel egyedül közlekedni, fogat mosni, átülni a székből az autóba, majd végül egyedül járni.

Habár még messze a cél, hogy tökéletesen rendbe jöjjön, nagyon hálás a kórházi személyzetnek mindazért, amit érte tettek.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...