Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Esténként ezt tette, szemrákja lett, hamarosan belehalt! Így kerüld el ezt!

Esténként ezt tette, szemrákja lett, hamarosan belehalt! Így kerüld el ezt!

Ez az igazi eset egy 40 éves férfivel történt meg, akinek rákos daganatot találtak az egyik szemében. Több szakértő leírta már tudományos folyóiratokban, hogy a mobil telefonok által kibocsátott zöld fény, tönkreteszi a retinát, ami elhalhat vagy elrákosodhat tőle a szem, végül vakság vagy akár súlyosabb következmény is előfordulhat.

 

Amikor a mobiltelefont este, a villany leoltása után elővesszük, a kijelző fénye közvetlenül a szembe jut, amely idővel előidézheti, hogy kialakuljon a daganat a szemben, és a látás elvesztéséhez vezethet vagy akár halálhoz is, ha áttétek jelentkeznek később.

Ez a fiatal férfi mindössze 40 éves volt. Azzal a tünettel fordult orvoshoz, hogy homályosan kezdett látni. A szemfehérje nagyon piros volt, komoly hegek is voltak már rajta.

A mobiltelefonját a sötét hálószobában nézegette minden éjjel, mielőtt elaludt volna, szokása szerint körülbelül fél óráig. Így folyamatosan sérülések keletkeztek a szemén, ez elvezetett a látása romlásához és később megjelent a szemén a rosszindulatú daganat.Az orvosok már nem tudtak segíteni rajta, esetében a retina cseréje késő volt, és az amúgyis egy nagyon bonyolult, kétséges kimenetelű orvosi beavatkozás. Ügyelj arra, hogy ne használd a mobiltelefont a sötétben, mielőtt elaludnál az ágyban, így védd a szemedet!

Ha mindenféleképpen használni szeretnéd lefekvés előtt, kapcsold fel a villanyt és kapcsold be a telefonodon a Night Shift funkciót, mert ez megszünteti a zöld fényt. Igaz, hogy kicsit sárgásabb lesz a kijelző, de a szemed épsége nagyobb biztonságban van.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás:

loading...