Kezdőlap AKTUÁLIS Erre senki nem volt felkészülve – Most érkezett a hír

Erre senki nem volt felkészülve – Most érkezett a hír

Harry herceg és apja, Károly király kapcsolata hosszú ideje már nem a legfelhőtlenbb. Károly király hamarosan 75. születésnapját ünnepli, ám kisebbik fia, Harry herceg állítása szerint nem kapott meghívót az ünnepségre, ellentétben a pletykákkal, amelyek azt állították, hogy visszautasította a meghívást.

 

A sussex-i herceg azt szerette volna tisztázni, hogy a sajtóban terjedő rosszindulatú feltételezések tévesek voltak, amelyek szerint elutasította volna a meghívást az apja születésnapi partijára. Harry herceg szóvivője megerősítette, hogy valójában nem is kapott meghívót az eseményre.

A feszültség Harry herceg és Károly király között az elmúlt évek során gyarapodott. Harry és felesége, Meghan Markle 2020-ban bejelentették, hogy lemondanak a királyi családban betöltött szerepükről.Ez a lépés már önmagában is okozott feszültséget a családban, de a továbbiakban egyre több konfliktus bontakozott ki, amikor Harry és Meghan nyilvánosan kifejezték nézeteiket és élményeiket a királyi családról.

Jelenleg Harry és Meghan Kaliforniában élnek, távol az Egyesült Királyságtól, és nevelik két gyermeküket, Archie herceget és Lilibet hercegnőt.

A házaspár döntése, hogy nyilvánosan beszéljen a családjáról, különösen érzékeny témákat érintve, tovább súlyosbította a kapcsolatokat a királyi családdal.

Károly király 75. születésnapjához közeledve a The Sunday Times című brit lap azt állította, hogy Harry herceg “nem utazik haza Kaliforniából” az ünnepségre. Harry herceg szóvivője azonban megerősítette, hogy nem kapott meghívást az eseményre.Az ünnepség hivatalos helyszíne a Clarence House lesz, és várhatóan az eseményen számos fontos személyiség is részt vesz, hogy ünnepeljék Károly király 75. születésnapját. Harry herceg korábban is részt vett hasonló eseményeken, például apja koronázásán, annak ellenére, hogy Károly király korábban csak “tartalékként” említette fiát a trón örökösének.

A kapcsolat Harry és Károly között továbbra is feszült marad, és a meghívás hiánya az apja születésnapi partijára csak további feszültséget teremthet. Az esemény továbbra is figyelmet kelt a média és a közvélemény részéről, és a királyi család belső konfliktusait tartósan befolyásolja.

loading...