Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI INTIMITÁS Erkölcsi kérdés: Te elmondanád a barátodnak, hogy a párja megcsalja?

Erkölcsi kérdés: Te elmondanád a barátodnak, hogy a párja megcsalja?

Hirdetés

Vannak olyan emberek, akik mindig azt teszik, ami helyes, mindig igazat mondanak és mindig a jó szándék vezérli őket. Ám léteznek olyan speciális és kényen szituációk, amikor az embernek magának kell eldöntenie, hogy melyik lépés a helyes vagy a helytelen.

 

Hirdetés

Az ilyen szituációkban gondosan kell eljárnunk, számba véve több tényezőt, amely a döntésünk nyomán érintve lehet. Ilyenkor a személyiségünk, az intelligenciánk és az élettapasztalataink is nagyban befolyásolják a történéseket.

Hogy tisztázzuk a dolgot, adott egy élethelyzet: meglátod, hogy egy jó barátod párja valaki mással van és a köztük lévő viszony egyértelműen több, mint barátság. Mit teszel? Elmondod a barátodnak, amit láttál, vagy inkább hallgatsz, és nem avatkozol bele mások életének alakulásába?

Vegyük számba mindkét opciót és lássuk, hogy mi történik az egyik és mi a másik választás kapcsán…

1 – Elmondod a barátodnak, amit láttál

A lelkiismereted ilyen esetben tiszta lesz.

Ha a barátod egy kiegyensúlyozott személy, magas érzelmi intelligenciával, akkor azon felül, hogy természetesen ledöbben, további információkat próbál majd megtudni a harmadik félről, de nem fog dührohamot kapni, hanem képes lesz megfontoltan dönteni a párkapcsolatának jövőjét illetően.Ha a barátod lobbanékony és hisztérikus, akkor a mindent elsöprő érzelmi vihar elkerülhetetlen lesz. Ebben az esetben a következmények nagyon rombolóak tudnak lenni.

2 – Nem mondod el a barátodnak, amit láttál

Ebben az esetben egy jelentős titkot fogsz őrizni egy barátoddal kapcsolatban, ami az egész életére hatással lehet. Ilyenkor vagy képes vagy megbirkózni a lelkiismereteddel és örökre elfelejted a történteket, bízván abban, hogy idővel maguk fogják így vagy úgy megoldani a problémájukat, vagy lelkileg te is megsínyled ezt a terhet.

Nagyon kritikus a kérdés. Te hogyan döntenél?

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...