Kezdőlap AKTUÁLIS Érkezik a vihar és a hidegfront – Megérkezett a friss előrejelzés

Érkezik a vihar és a hidegfront – Megérkezett a friss előrejelzés

Hirdetés

A hétfői és a keddi időjárás alapján a következő napokban továbbra is száraz, fátyolfelhős időre számíthatunk országszerte.

 

Hirdetés

Bár az égboltot időnként fátyolfelhőzet borítja, ennek ellenére a napsütés áttörhet a felhőrétegen, így a napközbeni órákban kellemes idő várható.

Hétfő: Enyhe Szél, 24-28 Fok

Hétfőn az északi és északkeleti tájakon élénk, sőt akár erős szél is lehet, különösen Sopron környékén, ahol erős lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet nappal 24 és 28 fok között alakul, estére pedig általában 14 és 19 fok között hűl le a levegő. A nap folyamán változó fátyolfelhőzet jellemzi majd az égboltot, de csapadékra nem kell számítani.


Kedd: Folytatódik a Száraz Idő, 24-29 Fok

Kedden a fátyolfelhős, napos időjárás folytatódik, és továbbra sem várható csapadék. Az élénk déli, délkeleti szél azonban több helyen megélénkülhet, ami némi hűsölést eredményezhet a forróbb területeken. A hőmérséklet maximuma várhatóan 24 és 29 fok között alakul.

Szerda: Fátyolfelhős, Gomolyfelhők Elszórt Esővel, 18-28 Fok

Szerdán folytatódik a fátyolfelhős, napos időjárás, ugyanakkor gomolyfelhők is kialakulhatnak, ami elszórtan szórványos esőt, záport eredményezhet. Az északi, északnyugati szél megélénkülhet, különösen az Észak-Dunántúlon sokfelé erős lökésekkel járhat.A hőmérséklet hajnalban 8 és 15 fok között, délután pedig 18 és 28 fok között alakul, északnyugaton hűvösebb, délkeleten pedig melegebb idő várható.

Összességében tehát enyhe, nyári jellegű idő várható a következő napokban, főként napos idővel és csak elszórtan előforduló csapadékkal. Fontos azonban figyelni a széllökésekre, különösen az Észak-Dunántúlon és a magasabban fekvő területeken.

Hirdetés