Kezdőlap OTTHON KREATÍV Elutasította, hogy a szüleit idősek otthonába vigye, helyette ezt építette nekik. Bámulatos...

Elutasította, hogy a szüleit idősek otthonába vigye, helyette ezt építette nekik. Bámulatos belülről!

Amint szüleink, nagyszüleink vagy más szeretteink idősebbé válnak, egyértelműen azt szeretnénk, hogy méltó és kényelmes életük legyen. Ha nem élünk közel vagy nem tudunk vigyázni rájuk, az nagyon nagy lelki terhet róhat ránk. Bár vannak boldog nyugdíjas otthonok is, a legtöbb általában elég borzalmas és nyomasztó.

 

Sajnos ezek az idős otthonok valóban nem is nagyon igazodnak az idősek igényeihez, éppen ebből kiindulva Kenneth Dupin egy briliáns megoldással állt elő. Kenneth ötlete az, hogy az emberek megfelelő segítséget legyenek képesek nyújtani a család idős tagjai számára úgy, hogy senki szabadságérzete ne lássa ennek kárát. Az amerikai orvos és vállalkozó egy olyan dolog tervezésébe és építésébe kezdett bele, amit ‘Nagyi magház’-nak nevezett el.A kis házak minden szükséges technológiával és kényelmi eszközzel rendelkeznek ahhoz, hogy az ember a nyugdíjas éveit kényelemben és gondtalanul élvezhesse. A legjobb dolog pedig az ezekben a házakban, hogy igazán kis alapterületűek, így akár az udvarra is felhúzhatóak. Így a szeretett személy(ek) mindig közel lehetnek a családhoz és megkaphatják a kellő segítséget, amire szükségük van.

Ezek a házak teljesen mobilak és összeszerelhetőek és könnyen elhelyezhetőek a ház udvarán vagy kertjében. Kerekesszékkel is megközelíthetőek, a villamos energiához és vízhez pedig a főépületen keresztül jutnak. Mennyire zseniális!

Hogy milyen a belseje? Nézd meg magad! Szerintünk egyszerűen csodás!
Még egy okos részlet- webkamerák vannak a ház falában rögzítve, így a család időnként ellenőrizheti, hogy minden rendben van az ott lakókkal.

Természetesen van benne egy nagy és jól felszerelt konyha hűtővel, mikrohullámú sütővel és mosogatógéppel.

A házak defibrillátorokkal, sínekkel, elsősegély-készletekkel és világító padlójelzéssel is rendelkeznek. Briliáns!

A fürdőszoba tökéletesen felszerelt, mozgássérültek számára is átalakítható zuhanyzóval és WC-vel van ellátva.
Ahogy láthatod a zuhanyzóban kapaszkodók és ülőhely is van.

Az ágy állítható, ami könnyebbé teszi a mindennapi életet!

Szerinted is szép és otthonos?

tudasfaja.com

 

loading...