Kezdőlap EGÉSZSÉG Elment az orvoshoz gyomorfájdalommal, fel kellet az orvost locsolni amikor megtudta mi...

Elment az orvoshoz gyomorfájdalommal, fel kellet az orvost locsolni amikor megtudta mi a baja!

Hirdetés

Egy floridai hölgy erős, kínzó alhasi fájdalommal kereste fel az orvosát, és panaszolta el, hogy lassan 2 hete nem tud létezni a fájdalomtól.

 

Hirdetés

Eleinte várt, mert csak menzesz szerű görcsnek hitte, de amikor nem történt egyéb változás, felkereste az orvost, annyira megijedt.

Amikor az orvos megvizsgálta kiderült, hogy nem kevesebb mint 11500 darab epekő van a hölgy epehólyagjában, és ez okozza a kitüremkedést a jobb oldalán.

Az epekő valójában koleszterin és só megkövesedett elegye, amellyel általában teljesen normális életet lehet élni, azonban egyes esetekben az epekő komoly fájdalmakkal jár, és orvosi beavatkozásra is sor kerülhet.

Az epekő inkább női pácienseknél gyakoribb, és a zsíros étkezés jobban elősegíti a kialakulását, mint az egészséged étkezés.Dr Makhan Lala Saha, aki megoperálta az asszonyt, azt mondta hogy közel járt az ájuláshoz, amikor már kiszedtek az epehólyagból 11500 kis követ és még mindig volt.

1983-ban egy nő epehólyagjában 4430 darabot találtak, akkor az volt a rekord, de most Makhan Lala ezzel az esettel újabb csúcsot ért el.

Forrás

Hirdetés