Kezdőlap AKTUÁLIS Elkezdődött a háború második szakasza, az oroszok meglépték azt, amitől mindenki tartott

Elkezdődött a háború második szakasza, az oroszok meglépték azt, amitől mindenki tartott

Az ukrán katonai vezérkar hétfői közlései szerint Oroszország megindította kelet-ukrajnai offenzíváját, ami azt jelenti, hogy fokozták a támadásokat Donyeck és Harkiv régiókban.

 

A vezérkar a Facebookon nyilvánosságra hozott közleményében tájékoztatott arról, hogy az orosz hadsereg teljesen ellenőrzése alá akarja vonni Donyeck és Luhanszk régiót, és Harkiv környékén is szaporodtak a támadások – írja a 24.hu.

Az oroszok megkíséreltek áttörni az ukrán védővonalakon. Ezt Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára erősítette meg. Szerinte hétfő reggel az agresszorok megkezdték a keleti offenzíva aktív szakaszát.Egy luhanszki kormányzó, Szerhij Hajdaj is megerősítette annak a tényét, hogy fokozott erővel indultak meg az orosz támadások. Elmondása szerint elvesztették az ellenőrzést Kreminna városa fölött, ahol éppen utcai harcok zajlanak. Hozzátette: a civil lakosság evakuálása nem lehetséges.

„Óráról órára romlik a helyzet” – jegyezte meg.Hajnalban Zelenszkij ukrán elnök is bejelentette, hogy elkezdődött a donbaszi csata, az orosz haderő átfogó támadást indított. Zelenszkij azt mondta, nem adják fel Ukrajna védelmét, nem adják meg magukat az ukránok.

(via 24.hu/Blikk)

loading...