Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Elásott egy vízzel teli műanyag palackot a kertben, ez lett minden idők...

Elásott egy vízzel teli műanyag palackot a kertben, ez lett minden idők leghasznosabb kerti dolga, amire neked is szükséged lesz!

Hirdetés

Egy olyan ötletet szeretnénk bemutatni most nektek, amivel a régi, üres műanyag palackokat felhasználva egyszerűen építhettek ki magatoknak a veteményes kertben öntözőrendszert.

 

Hirdetés

 

Nem kell sok pénzt költeni rá, gyakorlatilag semmit, ha van otthon üres üdítős vagy ásványvizes műanyag palack. A folyamat annyira zseniálisan egyszerű, hogy meghallva az ember tipikusan arra gondol: “Hogyhogy nem nekem jutott eszembe először?!”

Ezekre lesz szükséged hozzá:

  • 2 literes műanyag palack
  • Csavarhúzó éles vége vagy bármilyen alkalmasnak vélt fúró eszköz

Útmutató

Ez a trükk bármilyen kertben vagy nagyobb cserépben, konténerben is alkalmazható.A fúró eszközöd segítségével alakíts ki 2 kisebb lyukat a palack alján. Emellett alakíts ki még 2 lyukat a palack felénél két oldalt.

Töltsd fel a palackot vízzel, hogy ellenőrizhesd, megfelelő sebességgel csepeg-folyik-e belőle a víz. Talán nagyon lassan vagy túl gyorsan?

Áss egy kisebb gödröt a palántáid mellett, amelyeket ezzel a módszerrel szeretnél öntözni. Akkorára lesz szükség, amelybe bele tudod helyezni az üveget.Tedd a palackot a gödörbe úgy, hogy a nyaka kicsit kilógjon, így nem jut bele a föld könnyen, Ezután töltsd fel vízzel. Erre a kerti slag a legalkalmasabb és leggyorsabb megoldás.

Időről-időre adj hozzá az öntözővízhez folyékony műtrágyát.

Ezzel a módszerrel lassan és folyamatosan kap vizet és tápanyagokat az adott növény gyökere, nem kell hozzá eláztatni a leveleket és a felszínt.

A kupakokat nem kell visszacsavarni rá, hiszen így gyorsabban végezhető a művelet, viszont, ha visszahelyezed a feltöltés után, lassabban folyik el belőle a víz. Ezzel lehet kísérletezni.

Helyezz el egy botot minden egyes palack mellé, hogy ha túlnövi a növény, akkor is könnyen megtaláld.

tudasfaja.com

Hirdetés