Kezdőlap AKTUÁLIS Éjszaka jelent meg a Magyar Közlönyben – Orbán Viktor rendkívüli változásokat léptetett...

Éjszaka jelent meg a Magyar Közlönyben – Orbán Viktor rendkívüli változásokat léptetett életbe

Hirdetés

A csütörtök éjjel megjelent Magyar Közlönyből kiderült, hogy Tuzson Bence, az Igazságügyi Minisztérium vezetője, visszavonja Pilz Tamás állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős miniszteri biztos kinevezését.

 

Hirdetés

A kinevezés visszavonása kapcsán új személyi változások is történtek a kormányzati pozíciókban.

Pilz Tamás, akit Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője kért fel tíz évvel ezelőtt, hogy segítse Tuzson Bence munkáját, mostani pozíciójától függetlenül folytatja a munkát az Igazságügyi Minisztériumban.

Tuzson Bence 2023 augusztusában vált az igazságügyi miniszterré, és a miniszteri biztosként Pilz Tamást különböző felülvizsgálati feladatokkal bízta meg. Pilz Tamás december 31-ig fogja ellátni ezeket a feladatokat, majd az új évben az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkáraként dolgozik tovább.Kovács Balázs Norbertet Lázár János, az építési és közlekedési miniszter a Podmaniczky Liget kialakításának felügyeletéért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

Kovács Balázs feladatai közé tartozik a Nyugati pályaudvar, a kapcsolódó vasúti területek és környezetük város-, zöldterület- és közlekedésfejlesztési koncepcióinak előkészítése, valamint a Podmaniczky Liget kialakításával kapcsolatos egyeztetések lebonyolítása. A kinevezése 2024 január 1-jétől június 30-áig szól.Az államfő hivatalában is változás történt, ahol Ekler Gergely eddigi hivatalvezető kinevezését 2023. december 31-ei hatállyal megszüntették, és Novák Katalin visszavonta Schanda Tamás János kabinetfőnöki kinevezését. Helyette Schanda Tamás Jánost kinevezték a Sándor-palota főigazgatójává, a pozícióját 2024 január 1-jétől tölti be.

Az új országos kórházi főigazgató is kiderült: dr. Révész János lesz, aki január 1-jétől veszi át a pozícióját. A kormányzati változásokat a Magyar Közlönyben megjelent határozatok rögzítették, és azok januártól lépnek hatályba.

Hirdetés