Kezdőlap AKTUÁLIS Éjféltől életbe lép minden benzinkúton

Éjféltől életbe lép minden benzinkúton

Hirdetés

Péntektől a magyar autósok örömére várhatóan csökken az üzemanyagok ára az elmúlt időszak emelkedése után. A friss hírek szerint a 95-ös benzin literenkénti ára bruttó 4 forinttal lesz alacsonyabb, míg a gázolajé bruttó 5 forinttal csökken.

 

Hirdetés

A holtankoljak.hu portál értesülései alapján az új árak az alábbiak szerint alakulnak a hét második felében:

  • 95-ös benzin: 573 Ft/liter
  • Gázolaj: 593 Ft/liter
Ez a változás a hazai autósok zsebének enyhülését hozza, különösen azoknak, akik a héten autózásra szánnak időt és pénzt. Az árak csökkenése reményei szerint hosszabb távon is megmaradhat, enyhítve a mindennapi költségeket.

Az üzemanyagárakat számos tényező befolyásolja, ideértve a kőolaj világpiaci árát, a devizaárfolyamokat, valamint az adókat és egyéb költségeket.

A jelenlegi árcsökkenés hátterében valószínűleg a világpiaci kőolajárak enyhülése áll, ami kedvező hatással van a hazai üzemanyagárakra.Mindez jó hír lehet a közlekedők és autós háztartások számára, akik hosszabb távú utazásokra vagy mindennapi ingázásra szánják járművüket. A csökkenő üzemanyagköltség enyhülést hozhat a költségvetésekben és hozzájárulhat a közlekedési költségek csökkentéséhez.

Azonban érdemes figyelemmel kísérni az árváltozásokat és időzíteni a tankolást a kedvezőbb periódusokban.

Hirdetés
loading...