Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy tapasztalt kertész néhány gyufaszálat szúrt a földbe. Tudd meg, miért tette!

Egy tapasztalt kertész néhány gyufaszálat szúrt a földbe. Tudd meg, miért tette!

Hirdetés

Ha valaki rendszeresen kertészkedik, akkor tudja, hogy nem elég csak elvetni a magot, és várni a termésre. Oda kell figyelni a növény szakszerű ápolására, és eleget kell tenni az igényeinek, ahhoz, hogy gyönyörű, és egészséges termést hozzon.

Ugyanezek a kérdések a szobanövények esetében is felmerülhetnek, hiszen ha nem gondoskodunk róluk megfelelően, egy idő után elsárgulnak, elpusztulnak. Szerencsére létezik egy olyan praktikus trükk, mely segítségével a kerti-, és a szobanövényeink is egészségesen fejlődhetnek.

Hirdetés

Így menthetjük meg a növényeinket!

Szúrjunk be néhány gyufaszálat (a fejével lefele) a növény körül kb. 5 cm-es távolságra, majd öntözzük meg a földet. Két nap múlva cseréljük ki a gyufákat, és ismét öntözzük meg. Miután eltelt megint két nap, látni fogjuk, hogy a kártevők teljes mértékben eltűnnek a talajból.

Ez a módszer leginkább a a gyufa kén és foszfor tartalma miatt hatásos, ezek segítenek távoltartani a kártevőket. A kertben nagyon aktuális védekezni a gyorsan szaporodó, és igen kártékony lótetűk ellen. Áztassunk be egy szelet kenyeret, majd a belsejéből gyúrjunk dió nagyságú golyókat, és szúrjunk bele fejjel befele 5-12 gyufaszálat. Mikor a gyufa feje átnedvesedik a benne található mikroelemek bekerülnek a kenyér belsejébe. Ezután gyúrjunk borsószemű golyókat a nagyobb dióméretűekből, és helyezzük őket a lótetű járataiba. 50-70 cm-es távolságra legyen egymástól a két golyó. Pár nap múlva látni fogjuk, hogy a lótetűk aktivitása megszűnik, és a növényeink is sokkal jobban fognak fejlődni.

Nem kell drága pénzeket fizetnünk a rovarirtó szerekért, léteznek egyszerű, és olcsó megoldások is.

Hirdetés