Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy profi kertész elárulta, mitől fog szebben virágozni a muskátli!

Egy profi kertész elárulta, mitől fog szebben virágozni a muskátli!

A muskátli nyáron a kertek, teraszok, ablakpárkányok, nyárikertek, terek csodálatos díszítője. Ha kertes házban laksz, biztosan minden évben muskátli díszíti az otthonod. Gondoskodj róla, hogy minél szebben virágozzon, most megmutatjuk, hogy mit kell tenned!

Nagyon mutatós növény, főleg a futó változatát szívesen teszik balkonládába, akasztják teraszokra díszítésként. Nem túl igényes, az öntözésével sem kell kell annyit bajlódni, mint más növények esetében, de, ha rendszeresen tápoldatozod, azt bizony meg fogja hálálni. Jobb, ha a kicsit drágább, de öregebb palántákat részesíted előnyben, ugyanis ezek ellenállóbbak, és jobban fejlődnek.

Mire van szüksége a muskátlinak?

Fény

A legfontosabb a fény számára, árnyékos helyen levelei élénkzöldek lesznek, felnyúlnak, és virágozni is kevesebbet fog. Legalább fél nap süsse a Nap, akkor fog megfelelően virágozni.

Meleg

Ne is reménykedjünk, hogy hidegben megmarad a muskátlik. Szépen át lehet teleltetni, de a fagypont alatti hőmérsékletből menekítsük pincébe, napos előszobába.

Víz

Nem egy vízigényes növény, de, ha sok virágot akarunk, akkor a kánikulában naponta kétszer is meg kell öntözni. Kor reggel, vagy késő este kell öntözni, lehetőleg a levelére ne jusson víz. Vigyázzunk arra is, hogy jó vízáteresztésű edénybe ültessük, mert a pangó vízben berothad.

Talaj

Tavasszal az átteleltetett muskátlikat új földbe kell ültetni. Válasszunk kifejezetten muskátlinak összeállított földkeveréket, mert az jobban megtartja a tápanyagokat.

Tápozás

Ültetés után hetente egyszer kell tápozni, csak akkor fog nagyon szépen virágozni. A táprudakból kéthetente egyet kell beszúrni a földbe. De választhatunk földbe szúrható tápanyag adagolót is, ezzel hosszabb időre meg lesz oldva a tápozás.

Az elnyílott virágokat mindig le kell csípni, ezzel serkentjük, hogy újravirágozzon. Tehetünk a földjére kávézaccot, tojáshéjat, de ha megmaradt egy csésze tea azt is nyugodtan ráönthetjük.

tudasfaja.com

loading...