Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy pékségben mutatták ezt a trükköt: így kell vékonyra szeletelni a friss...

Egy pékségben mutatták ezt a trükköt: így kell vékonyra szeletelni a friss kenyeret!

A háztartás sokkal könnyebben fog menni, ha ezeket a trükköket alkalmazod, pénzt és időt spórolhatsz meg segítségükkel. Oszd meg barátnőiddel is őket!

Szeleteld vékonyra a kenyeret

A titok abban rejlik, hogy fel kell forrósítani a kést, mielőtt nekifognál szeletelni a kenyeret. A legjobb, ha forró víz alá tartod pár percig, utána gyorsan megtörlöd, és elkezded szeletelni a kenyeret.

Üvegmosás

Ha nagyon szűk az üveg szája, és nem fér bele semmilyen üvegmosó, szórj bele egy kevés homokot, rázd össze, és öblítsd ki bő vízzel. Az üvegszemcsék kidörzsölik a szennyeződést az üvegből.

Mosás

Ha a színes ruhák eresztik a színüket, nem kell mást tenned, mint azt, hogy mosás előtt egy kevés sós vízbe áztatod. 4 liter vízhez adj 2 marék sót, és ebben az oldatban áztasd a ruhákat pár órát, de akár egy napig is lehet.

Vágott virág

Ha már elfonnyadt a vágott virág a vázában, akkor nem kell mást tenned, mint hogy beleállítod egy kevés forró vízbe, és hagyod állni, míg a víz kihűl. A szárát egy kicsit vágd vissza, és utána állítsd hideg vízbe.

Hogy ne törjön össze a vázád!

Ha épp nem használod a vázát, töltsd meg félig homokkal, így elkerülheted, hogy eldőljön, és összetörjön.

Megrepedt tojás

Ha főzés közben megrepedt a tojás, gyorsan tegyél egy kevés ecetet a vízbe, ezzel megakadályozhatod, hogy kifolyjon.

Szálka eltávolítása

Ha szálka ment a kezedbe, és nem tudod kivenni, tölts fel egy kis üveget forró vízzel, majd nyomd a szájával gyorsan a szálka körüli részre. A keletkezett vákuum segítségével könnyen ki tudod szedni a szálkát.

tudasfaja.com

loading...